Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI298
Retete

Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 12 Sep 2016

Am feliat ceafa de porc, am asezat-o in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l, am presarat sare si ulei, am pus capacul si am setat optiunea high cca 2 ore. Dupa 2 ore, adaugam rosiile date pe razatoare si cartofii taiati cuburi mai mari si mai lasam cca 1 ora, adaugam sare si piper dupa gust. Cam...

Tort D si T

In Torturi la 10 Sep 2016

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga nuca macinata si faina cernuta. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga...

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

In Ciorbe la 9 Sep 2016

Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si ceapa cu putina sare, pana se inmoaie gogosarul. Taiem morcovul si pastranacul cubulete. Adaugam in...

Lapte batut cu smantana

In Bauturi la 9 Sep 2016

Mai intai fierbem laptele si-l lasam sa se raceasca , apoi luam o oala de lut, punem smantana si incepem sa turnam laptele, amestecand bine sa se dizolve smantana. Umplem oala cu lapte , asezam un capac deasupra si dam oala pe balcon la soare sau in bucatarie. Apoi asteptam sa se prinda si sa...

Castraveti murati pentru iarna

In Muraturi la 9 Sep 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am...

Placinta cu mere si nuci crude

In Dulciuri la 7 Sep 2016

Mai intai culegem merele si nucile, apoi ne apucam si curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Le asezam intr-o cratita, adugam zaharul si punem cratita pe foc, la foc mic, sa se caleasca. Cat timp se calesc merele spargem nucile si curatam miezul de coaja, se curata usor ca sunt crude....

Prajitura cu gem de prune si migdale

In Dulciuri la 6 Sep 2016

Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final adaugam albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in 3 parti egale, intr-o parte adaugam...

Piept de porc cu rosii la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 31 Aug 2016

Mai intai pregatim pieptul de porc il spalam, uscam cu un servet si apoi il portionam. Apoi saram si condimentam, asezam carnea in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l, adaugam uleiul si amestecam putin, acoperim cu capac si setam aparatul la optiunea high cca 3 ore. Dupa aproximativ o ora...

Gem de prune vinete cu migdale

In Dulceata / Gem la 21 Aug 2016

 Sa incepem cu inceputul, ca asta e cel mai greu, adica culesul de prune...zau ca-ti vine sa zici cate-n luna si-n stele, dar taci si aduni, ca ai de unde.....Am cules prunele, mai pe alese sa nu muncim de doua ori, apoi le-am spalat si am scos samburii, am rupt prunele si le-am asezat in...

Ardei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 16 Aug 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam ardeii de seminte si nervuri si ii spalam. Rosiile le dam pe o razatoare cu gauri mici, eliminam coaja. Punem tigaia pe foc, cand este incinsa adaugam putin ulei, ceapa si orezul si le calim cca 5-6 min, apoi adaugam...

Cotlet si cartofi la cuptor

In Porc la 10 Aug 2016

Fiecare felie de cotlet o saram si condimentam, apoi o prajim cate 2-3 min pe fiecare parte. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in 3 parti, presaram sare peste cartofi.Apoi asezam alternativm, cotlet si felii de cartofi, turnam peste uleiul si apoi invelim cu hartie de copt.Dam...

Tort 47

In Torturi la 8 Aug 2016

Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30%...

Pui in unt la ceaun

In Pui la 8 Aug 2016

Mai intai puii se curata, se spala , se tavalesc prin sare si usturoi pisat si se lasa cca 24 ore. Pentru ca noi am fost plecati in vacanta, au stat la congelator asa condimentati, pana le-a venit sorocul.Baietii,a dica bucatar de servici Costel si ajutor d ebucatar Mihai, au pregatit focul, au...

Mamaliga pentru gasca noastra

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2016

Mai intai punem la fiert ouale, musai sa iasa moi.Apoi Punem tuciul cu apa si presaram sare, cand incepe sa fiarba adaugam malaiul si amestecam bine, lasam sa fiarba la foc mic,trebuie sa obtinem o mamaliga moale. Separatradem pe razatoarea mare cascaveaua si branza de oaie, le punem intr-un...

Tort Victor

In Torturi la 29 Iul 2016

Luam forma de tort cu inel detasabil si o imbracam cu folie alimentara. Punem in robot biscuitii,piscoturile si le maruntim, adaugam praful ce crema, amestecam si apoi turnam untul topit si omogenizam. Amestecul obtinut in punem in forma si presam bine pe toata suprafata formei.Biscuitii...

Desert rapid

In Dulciuri la 18 Iul 2016

Pregatim rapid aluatul de clatite, inghetata e de la magazin, nu m-am complicat eu sa o pregatesc....Intr-un castron punem ouale, adaugam sarea si uleiul si amestecam bine, apoi punem zaharul si amestecam pana se topeste, peste punem nuca macinata si faina si apoi subtiem cu lapte. Punem pe foc...

Ghiveci la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 16 Iul 2016

Cica cioroiul asta Crock-Pot gateste in liniste nici o caraiala nu se aude, poti sa-ti faci manichiura, pedichiura-n liniste cat gateste el...... Asadar si prin urmare, pregatim legumele, le curatam, spalam, taiem, apoi punem in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l uleiul, adaugam legumele in...

Prajitura cu cirese (plimbate)

In Dulciuri la 16 Iul 2016

Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat...

Ciorba de pui cu legume

In Ciorbe la 16 Iul 2016

Mai intai, spalam tacamurile de pui si le punem la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala cu cca. 6 l apa. Avem grija sa spumam din cand in cand. Cat timp fierbe carnea de pui, ne apucam de legume, sa le curatam si taiem. Punem o tigaie pe foc sa se incinga, adaugam cca. 50 ml ulei si apoi punem...

Bureti vineciori cu usturoi

In Mancaruri de post la 15 Iul 2016

Mai intai spalam bine buretii sub jet de apa sa cada toate impuritatile. Apoi ii asezam intr-un vas de ceramica, presaram delikat, piper, apoi adaugam uleiul si apa si dam la cuptor cca 30 min. Curatam usturoiul si apoi il zdrobim, dupa 30 min scoatem vasul din cuptor si presaram usturoiul,...

Ficat de pui la wok

In Ficat la 14 Iul 2016

Mai intai spalam ficatul si-l tamponam cu un servetel , apoi curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok o lasam sa se incinga, adaugam uleiul, ceapa si morcovul si le calim cca 15 min, pana se inmoaie si ceapa se face aurie....

Gogosele cu dovlecel si smantana

In Dulciuri la 6 Iul 2016

Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune uleiul in tigaie si se lasa la incins, apoi cu ajutorul unei lingure luam din compozitie si punem in...

Gogosi rapide

In Dulciuri la 4 Iul 2016

Intr-un castron incapator punem iaurtul, cele 2 oua, sarea, zaharul vanilat, zaharul bourbon si coaja de portocala si omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam bine s anu formam cocoloase. Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam uleiul, mai lasam...

Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata

In Dulciuri la 1 Iul 2016

Pentru aceste prajiturele am folosit forme de silicon in care am pus hartiute pentru briose. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am incorporat nucata taiata grosier. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul. Am topit margarina si apoi am...

Prajitura cu caise

In Dulciuri la 1 Iul 2016

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le...

Desert chec combinat

In Dulciuri la 1 Iul 2016

Mai intai tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt, sa le avem pregatite cand compozitia este gata. Separam galbenusurile de albus. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le mixam, apoi le...

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei

In Pui la 30 Iun 2016

Mai intai ne ocupam de pulpe, le curatam, taiem si spalam bine, apoi le condimentam cu sare, piper si cimbru si le lasam sa stea cat timp taiem rosiile si ardeiul in cubulete.Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei si apoi bucatile de pui, le lasam sa se rumeneasca , apoi...

Salata de varza cu morcov

In Salate la 30 Iun 2016

Se toaca varza, se pune intr-un castron se presara sare si se freaca putin, cat sa se inmoaie, nu foarte mult.Curatam morcovii, ii dam pe razatoarea mare si ii amestecam cu varza, apoi adaugam ulei, otet dupa gustul fiecaruia, la final presaram piper.Este foarte racoroasa si gustoasa intr-o seara...

Gem de caise cu zahar gelifiant

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2016

Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat spuma si am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Am spalat si uscat bine borcanele apoi le-am umplut cu gemul...

Visine pentru prajituri

In Conserve la 27 Iun 2016

Mai intai mergem la cules de visine si ne urcam in visin daca ne mai tin balamalele. Cu ocazia asta mi-am testat abilitatile, inca stau bine,aproape de 47 de ani ma catar cu usurinta in copac, chiar in varf si parca nu-s nici asa grea, ca nu s`o rupt nici o craca cu mine....:)))))))))))))))))) Si...

Afisate 871 - 900 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]