Bucataras

8

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE1128
PRIETENI
Retete

Tort diplomat cu trandafiri

In Torturi la 11 Apr 2009

  Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat...

Portocale in ciocolata

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga margarina (*) taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza. Sau din 500 grame din ciocolata preferata amaruie, neagra sau cu lapte (se...

Rulada aurie

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2009

Cuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena Tapam tava cu hirtie de copt si o ungem abundent cu unt sau untura . Turnam...

Tort Mimi

In Torturi la 4 Apr 2009

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt....

Bomboane Raffaelo

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Se mixeaza untul cu zaharul pudra vanilat pana ce obtinem o spuma. Se adauga si laptele praf, nuca de cocos (50 g) si foile de napolitane maruntite bine. Se fac bilute si se pune o migdala inauntru. Se lasa 2-4 ore pentru a se intari. Pofta buna!!! Antal Alina, Reghin

Prajitura cu portocale si cocos

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi. Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se...

Pui cu mango

In Pui la 4 Apr 2009

Incingem o tigaie cu trei linguri de ulei de masline, punem ceapa taiata si amestecam incontinuu, pe foc mediu spre mare, pana cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, dupa care punem ardeiul gras taiat, apoi pieptul de pui si amestecam ca sa se rumeneasca puiul pe toate partile (nu trebuie...

Tarta cu fructe

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Blat: Se framanta ingredientele si se da la rece 1h.Se intinde apoi in forma de tarta ,se pun deasupra boabe de fasole pentru a nu se umfla si se coace la foc potrivit 15-20min. Crema: Se bate cu mixerul praful de frisca cu laptele,conform instructiunilor de utilizare.Se adauga zaharul vanilat...

Salata Caesar

In Salate la 4 Apr 2009

Bucatile de piept de pui se lasa la marinat macar jumatate de ora cu zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi si cimbru. In acelasi timp punem intr-un pahar ulei de masline, cimbru si usturoi si se lasa tot 30 min, pana cand uleiul capata un gust placut. Intre timp spalam si curatam salata...

Mici

In Mancaruri cu carne la 2 Apr 2009

Carne de vita - ceafa sau pulpa - 1 kilogram si 200 grame de grasime. Se amesteca de doua ori prin masina de tocat. In paralel se pregateste miez de piine (de marimea unei lamii) imbibat in mujdei de usturoi. Dupa ce s-a tocat carnea, se pune si miezul de piine bine usturoiat si se amesteca....

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 2 Apr 2009

Apoi se pune la fiert cu ceapa taiata marunt (cam 2 cepe), cu morcovi (cam 3 morcovi), cu telina, dar si putin usturoi si un praf de sare. Dupa ce a fiert, se mixeaza cu tot cu legumele, punind si ulei (nu de masline, caci amareste). In functie de gust se poate pune si putina zeama de lamiie. Se...

Pomana porcului

In Porc la 2 Apr 2009

Carnea se taie cubulete. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se lasa la foc mic. In uleiul incins punem mai intii costita si pieptul sa-si mai lase grasimea. Cind acestea s-au rumenit, se adauga restul carnii. Dupa 10 minute se da cu sare si piper. Dupa alte 10 minute, nu uitati, la foc...

Tort Arici pogonici

In Torturi la 1 Apr 2009

Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata. Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau...

Chiftelute de pui

In Pui la 1 Apr 2009

Se dau prin masina de tocat pieptul de pui, cepele si morcovul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar chiftele se pun la prajit cu ajutorul unei linguri. Pofta buna!

Pui pe sticla

In Pui la 1 Apr 2009

1. Se spala bine puiul. Se freaca cu sarea, piperul si condimentele. Se ia o sticla de bere de tip vechi si se umple pe jumatate cu apa. Sticla poate fi inlocuita si cu un borcan cu diametrul 7–9 cm. Grilajul din cuptor se pune pe ultima treapta. 2 . Se taie legumele dupa grosimea si...

Tochitura cu mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 31 Mar 2009

Ficatul, carnea de porc si puiul le taiem cubulete, carnaciorii rondele. Ceapa si ardeiul gras le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei. Punem apoi carnea de porc si o lasam putin la rumenit. Urmeaza ficatul si la sfarsit puiul. adaugam pe parcurs cate putina apa calda ca sa se...

Spaghetti a la trapanese

In Spaghete la 17 Mar 2009

spaghetele trebuie intotdeauna sa fie fierte al dente, adica exact cit sa fie patrunse, sa nu fie lasate pina se umfla, e pacat de ele, fiindca isi schimba gustul din cauza aportului sporit de apa. Sa vedem cum se prepara sosul: - incalzim migdalele intr-o tigaie uscata, dupa care le...

Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)

In Mezel de casa la 17 Mar 2009

Se amesteca ingredientele de mai sus, dupa care se lasa o ora la rece. Matele (de porc sau de oaie- sint mai subtiri) cumparate din comert se lasa in apa doua - trei ore, apoi se spala pe ambele parti. Se umplu la masina de tocat cu compozitia de carne. Cirnatii astfel obtinuti se spala si se...

Afisate 1111 - 1128 din 1128 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Cei mai multi politicieni sunt nascuti in aceeasi zodie cu tine. Asta explica de ce tara noastra se afla mereu în impas...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]