Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute.
Restul de faina pune-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul si un praf de sare si amesteca usor. Adauga oul,...
Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor.
Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor la 210 grade C. Legumele trebuie intoarse din cand in...
Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;
Amestec toate condimentele;
Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;
Le pun pe o hartie de copt si le bag in cuptor la 170 de grade sa se gateasca;
Intre timp ma voi ocupa de maioneza.
E...
Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita...
Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima !
Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac. Eu ma voi rezuma la sare si piper.
Acum ouale trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita....
Incep prin a scoate semintele de la ardei;
Salotele le voi taia cubulete;
Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la foc mic: aromatizez uleiul cu ardeii, ceapa si cateii de usturoi. Intre timp, dau coaja de lamaie pe razatoare si o...
Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra.
In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra.
Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza...
Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele.
Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba uniform.
Pune cartofii la fiert intotdeauna in apa rece, pentru 25-30 de minute.
Scurge apoi apa in...
Foloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un unt bun. Presara putina faina pe unt si remodeleaza-l intr-un dreptunghi. Foloseste doar buricele degetelor, palma e...
Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de faina alba. Lasa aceasta compozitie la caldura cam 15 minute, pana cand o sa vezi ca face spuma. Ala-i...
Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat.
Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani, daca plusteste e foarte vechi.
Prima metoda de posare : pune o oala cu apa la fiert si adauga...
Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului.
Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe crenguta, se ruleaza usor una peste alta si se toaca cu un cutit bine ascutit printr-o miscare de balans,...
Rodia se poate curata in doua moduri:
Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur imprejur, de sus in jos, urmarind linia membranei albe. Se desface din interior catre exterior, in felii, dar...
Este important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor, vezi ca avocado are culoarea verde deschis. Daca avocado-ul este tare, atunci evident, este mult prea...
Aluat pentru cornuri cu gem
Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute. Restul de faina pune-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul si un praf de sare si amesteca usor. Adauga oul,...
Cum se curata legumele coapte
Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor. Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor la 210 grade C. Legumele trebuie intoarse din cand in...
Cum se face shaorma
Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol; Amestec toate condimentele; Le stropesc cu ulei si le condimentez bine; Le pun pe o hartie de copt si le bag in cuptor la 170 de grade sa se gateasca; Intre timp ma voi ocupa de maioneza. E...
Cum se face mamaliga
Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita...
Cum se face omleta perfecta
Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima ! Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac. Eu ma voi rezuma la sare si piper. Acum ouale trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita....
Sos Arrabbiata pentru paste
Incep prin a scoate semintele de la ardei; Salotele le voi taia cubulete; Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la foc mic: aromatizez uleiul cu ardeii, ceapa si cateii de usturoi. Intre timp, dau coaja de lamaie pe razatoare si o...
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste
Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra. Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza...
Cum se face piure de cartofi
Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba uniform. Pune cartofii la fiert intotdeauna in apa rece, pentru 25-30 de minute. Scurge apoi apa in...
Cum se face aluatul de foietaj
Foloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un unt bun. Presara putina faina pe unt si remodeleaza-l intr-un dreptunghi. Foloseste doar buricele degetelor, palma e...
Cum se face painea integrala
Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de faina alba. Lasa aceasta compozitie la caldura cam 15 minute, pana cand o sa vezi ca face spuma. Ala-i...
Cum se fac ouale posate
Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani, daca plusteste e foarte vechi. Prima metoda de posare : pune o oala cu apa la fiert si adauga...
Cum se toaca verdeturile
Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe crenguta, se ruleaza usor una peste alta si se toaca cu un cutit bine ascutit printr-o miscare de balans,...
Cum se curata o rodie
Rodia se poate curata in doua moduri: Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur imprejur, de sus in jos, urmarind linia membranei albe. Se desface din interior catre exterior, in felii, dar...
Cum se curata un avocado
Este important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor, vezi ca avocado are culoarea verde deschis. Daca avocado-ul este tare, atunci evident, este mult prea...