Salutare si bine te-am gasit la o noua lectie de gatit ! Azi te-nvat cum se pregatesti omleta perfecta ! Iar pentru asta, avem nevoie de o tigaie foarte buna, antiaderenta, de un tel si de o spatula.
Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima !
Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac. Eu ma voi rezuma la sare si piper.
Acum ouale trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita.
Ouăle trebuie să fie bătute bine, cu forţă. Astfel, omleta va prinde aer şi va căpăta volum.
Amestecă-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Dacă laşi compoziţia să se aşeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă – la tigaile de o calitate mai slaba se poate si lipi, pentru ca avem de-a face cu proteina.
Incingem tigaia pe plita, pastrand un foc mediu.
Untul este foarte important atunci cand facem omleta. Untul face omleta pufoasa ! Il pun in tigaie si il plimb pana se topeste. Apoi adaug ouale. In primele 20 de sec, putem sa plimbam compozitia putin pentru a o aseza uniform in tigaie. Apoi putem observa ca se gateste deja pe margine. O sa dau usor la o parte marginea, si mai plimb putin din compozitia care a ramas deasupra.
Si daca vrei sa duci omleta la urmatorul nivel, ii poti rade niste cascaval, parmezan sau branza cheddar pe deasupra. Eu o sa pun niste cascaval ras si-o sa-l las sa se topeasca.
In acest moment, cu ajutorul spatulei, o sa o impaturesc in jumate. Omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu puţin timp înainte de a fi gata. Procesul va continua şi fără flacără.
Omleta e gata si priveste cat este de pufoasa !
O sa o si tai ca sa va arat textura. Untul joaca un rol foarte important.
Pentru alte lectii de gatit si retete, vizitati www.bucataras.ro