Cum se face omleta perfecta

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 13 Iun 2017 | 36853 vizualizari

 

Salutare si bine te-am gasit la o noua lectie de gatit ! Azi te-nvat cum se pregatesti omleta perfecta ! Iar pentru asta, avem nevoie de o tigaie foarte buna, antiaderenta, de un tel si de o spatula.  

 

INGREDIENTE

  • 3 oua 
  • 30 g unt 
  • sare
  • piper
  • 40 g cascaval/parmezan/branza cheddar 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face omleta perfecta:

Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima !

Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac. Eu ma voi rezuma la sare si piper.

Acum ouale trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita.

Ouăle trebuie să fie bătute bine, cu forţă. Astfel, omleta va prinde aer şi va căpăta volum.

Amestecă-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Dacă laşi compoziţia să se aşeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă – la tigaile de o calitate mai slaba se poate si lipi, pentru ca avem de-a face cu proteina.

Incingem tigaia pe plita, pastrand un foc mediu.

Untul este foarte important atunci cand facem omleta. Untul face omleta pufoasa ! Il pun in tigaie si il plimb pana se topeste. Apoi adaug ouale. In primele 20 de sec, putem sa plimbam compozitia putin pentru a o aseza uniform in tigaie. Apoi putem observa ca se gateste deja pe margine. O sa dau usor la o parte marginea, si mai plimb putin din compozitia care a ramas deasupra.

Si daca vrei sa duci omleta la urmatorul nivel, ii poti rade niste cascaval, parmezan sau branza cheddar pe deasupra. Eu o sa pun niste cascaval ras si-o sa-l las sa se topeasca.

In acest moment, cu ajutorul spatulei, o sa o impaturesc in jumate. Omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu puţin timp înainte de a fi gata. Procesul va continua şi fără flacără.

Omleta e gata si priveste cat este de pufoasa !

O sa o si tai ca sa va arat textura. Untul joaca un rol foarte important.

Pentru alte lectii de gatit si retete, vizitati www.bucataras.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face omleta perfecta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

tina58 1

31.07.2017, 10:23

Sa inteleg ca prajesti omleta numai pe o parte? Cine ti-a spus tie ca asa e perfecta? Pentru mine nu este deloc perfecta si nu o sa mananc niciodata o omleta pe jumatate facuta !

kytz 1

31.07.2017, 11:18

Și eu ”prăjesc” (e mult spus....) omleta numai pe o parte, pentru că pur și simplu nu îmi place uscată (iese mult mai fadă....)!

Rahela Velicu 1

31.07.2017, 16:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun