Cum se face mamaliga

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 6 Iul 2017 | 16662 vizualizari

 

Astazi te-nvat cum sa pregatesti mamaliga. Si pentru ca uneori poti intampina probleme, iti prezint doua variante diferite, dar usoare. Mamaliga este nelipsita de pe masa romanilor, asa ca e mai mult decat necesar sa stii sa o faci.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Mamaliga de post:

  • 200 g de malai
  • 1,1 litri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Mamaliga cu malai prefiert:

  • 210 g de malai prefiert
  • 1 litru de apa
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 50 g de unt
  • 1 lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face mamaliga:

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita deasupra si lasa totul sa fiarba cca 20 min. Din 5 in 5 minute, amesteca bine, insistand atat pe margini, cat si la baza cratitei. Dupa 20 min, incorporeaza si uleiul si mai lasa 5 min.


Mamaliga cu malai prefiert: Este si varianta pe care o recomand, mai ales daca esti la inceput de drum. E imposibil sa dai gres cu-asa ceva. 
Pune apa intr-o craticioara cu fund dublu, asaz-o pe foc si dizolva sarea in aceasta. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adauga laptele fierbinte, pune malaiul treptat, amestecand energic cu un tel si da focul mic. Nu te opri din amestecat. Dupa cateva min, pune untul si continua sa amesteci energic inca jumatate de min. Cand malaiul incepe sa respire, opreste focul si da-o la o parte. Aceasta se va intari pe masura ce se raceste.


Acestea au fost cele doua variante de mamaliga. Au cateva lucruri in comun, insa secretul care sta la baza unei mamaligi perfecte este malaiul de calitate. Daca totusi doresti o consistenta mai moale decat ceea ce ti-am pregatita astazi, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa mai adaugi intre 100-200 ml de apa in plus fata de reteta de baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun