Zaharul si monoglutamatul de sodiu au un lucru in comun: oamenii sunt mai dispusi sa cumpere produse care le contin, in special daca sunt denumite altfel. Cei care vor sa le evite nu le observa in lista de ingrediente trecuta pe eticheta tocmai pentru ca poarta alt nume, cum ar fi suc...
Exista nenumarate discutii despre cat de sanatos sau nesanatos este untul si cu ce poate fi inlocuit. Insa pe masura ce se raspandesc tot mai mult informatiile despre cat de daunatoare sunt grasimile de tip trans, margarina a fost declarata un „aliment” ce trebuie evitat. In locul ei...
In ziua de astazi poate fi destul de dificil de stiut ce este bine sa mananci si ce nu. Pe masura ce aflam tot mai multe lucruri despre sanatate si nutritie, descoperim tot mai multe despre efectele pe care le au anumite alimente asupra corpului uman. Patru dintre ele sunt considerate...
Ghimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de minune in deserturi dar si mancaruri sarate din lumea intreaga.
Se potriveste foarte bine si cu...
Unii dintre noi au un talent real la facut dulciuri de casa si orice le iese din maini este minunat de fiecare data. Insa cum nu suntem cu toti experti la prajituri de casa, exista cateva lucruri care sa ne ajute sa ne dam seama unde am gresit. Afla ce sa eviti pentru a avea cele mai bune...
In general, oamenii care au aceeasi atitudine fata de anumite lucruri au de cele mai multe ori si aceleasi plangeri, iar proasta dispozitie si o viziune negativa asupra vietii determina si o stare de sanatate mai proasta. Bolile sunt astfel nu doar un dezechilibru al corpului, ci si o manifestare...
Exista anumite legume sau fructe care sunt mai usor de digerat si mai sanatoase daca sunt consumate gatite si nu crude. Rosiile se numara printre ele. Cele mai multe varietati de ketchup insa contin zahar sau un nivel ridicat de fructoza si cateva ingrediente vag denumite „condimente”...
Alimentele sunt ca un compus farmaceutic ce afecteaza ne afecteaza intregul organism, ceea ce inseamna ca au de-a face cu modul in care functioneaza si creierul. In lumea competitiva in care traim in ziua de astazi, este important sa fim cat mai eficienti atat in viata profesionala, cat si in cea...
Stim cu totii ca bomboanele, chipsurile si mancarea fast food nu sunt tocmai sanatoase si nu este o surpriza pentru nimeni ca multe dintre aceste alimente contin si aditivi alimentari. Cu toate acestea, exista un numar destul de mare de aditivi continuti de alimentele pe care le consideram din...
Mierea si scortisoara sunt considerate de unii adevarate minuni naturale datorita proprietatilor benefice pe care le au asupra sanatatii, in timp ce altii le privesc cu schepticism. Adevarul este undeva la mijloc: aceste doua ingrediente sunt intr-adevar folosite de secole in scopuri medicinale,...
Cum suntem pacaliti sa mancam prea mult zahar
Zaharul si monoglutamatul de sodiu au un lucru in comun: oamenii sunt mai dispusi sa cumpere produse care le contin, in special daca sunt denumite altfel. Cei care vor sa le evite nu le observa in lista de ingrediente trecuta pe eticheta tocmai pentru ca poarta alt nume, cum ar fi suc...
Scurta pledoarie pentru consumul de unt
Exista nenumarate discutii despre cat de sanatos sau nesanatos este untul si cu ce poate fi inlocuit. Insa pe masura ce se raspandesc tot mai mult informatiile despre cat de daunatoare sunt grasimile de tip trans, margarina a fost declarata un „aliment” ce trebuie evitat. In locul ei...
Patru super alimente benefice sanatatii
In ziua de astazi poate fi destul de dificil de stiut ce este bine sa mananci si ce nu. Pe masura ce aflam tot mai multe lucruri despre sanatate si nutritie, descoperim tot mai multe despre efectele pe care le au anumite alimente asupra corpului uman. Patru dintre ele sunt considerate...
Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate
Ghimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de minune in deserturi dar si mancaruri sarate din lumea intreaga. Se potriveste foarte bine si cu...
Cateva motive pentru care nu ne ies biscutii si prajiturile in mod perfect
Unii dintre noi au un talent real la facut dulciuri de casa si orice le iese din maini este minunat de fiecare data. Insa cum nu suntem cu toti experti la prajituri de casa, exista cateva lucruri care sa ne ajute sa ne dam seama unde am gresit. Afla ce sa eviti pentru a avea cele mai bune...
Foloseste esentele florale pentru a armoniza corpul, mintea si sufletul!
In general, oamenii care au aceeasi atitudine fata de anumite lucruri au de cele mai multe ori si aceleasi plangeri, iar proasta dispozitie si o viziune negativa asupra vietii determina si o stare de sanatate mai proasta. Bolile sunt astfel nu doar un dezechilibru al corpului, ci si o manifestare...
Bucura-te de beneficiile ketchup-ului de casa!
Exista anumite legume sau fructe care sunt mai usor de digerat si mai sanatoase daca sunt consumate gatite si nu crude. Rosiile se numara printre ele. Cele mai multe varietati de ketchup insa contin zahar sau un nivel ridicat de fructoza si cateva ingrediente vag denumite „condimente”...
Cum ajuta hrana cruda la buna functionare a creierului
Alimentele sunt ca un compus farmaceutic ce afecteaza ne afecteaza intregul organism, ceea ce inseamna ca au de-a face cu modul in care functioneaza si creierul. In lumea competitiva in care traim in ziua de astazi, este important sa fim cat mai eficienti atat in viata profesionala, cat si in cea...
Cum consumam aditivi alimentari fara sa ne dam seama
Stim cu totii ca bomboanele, chipsurile si mancarea fast food nu sunt tocmai sanatoase si nu este o surpriza pentru nimeni ca multe dintre aceste alimente contin si aditivi alimentari. Cu toate acestea, exista un numar destul de mare de aditivi continuti de alimentele pe care le consideram din...
Cum ne ajuta mierea si scortisoara - impreuna sau separat
Mierea si scortisoara sunt considerate de unii adevarate minuni naturale datorita proprietatilor benefice pe care le au asupra sanatatii, in timp ce altii le privesc cu schepticism. Adevarul este undeva la mijloc: aceste doua ingrediente sunt intr-adevar folosite de secole in scopuri medicinale,...