Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate

Postat de Adinuta in Condimente pe 4 Dec 2011, 21:55

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate

Ghimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de minune in deserturi dar si mancaruri sarate din lumea intreaga.

Se potriveste foarte bine si cu alte ingrediente cum ar fi coriandrul si chimenul, usturoiul, turmenicul si mustarul, dar si cu scortisoara si cuisoarele in retete dulci. Incearca-l in prajituri si biscuiti, painici, salate de fructe si fructe coapte, budinci, compoturi, gemuri si bauturi, peste, tofu, cu morcovi, dovleac si cartofi dulci.

Ceai de ghimbir

Dupa ce iei masa, o cana cu ceai de ghimbir te poate incalzi, dar te ajuta si la digestie. Ceaiul de ghimbir este util si atunci cand ai stari de greata.

Variante de ghimbir

Ghimbirul cristalizat

Este facut prin fierberea in sirop de zahar, apoi este uscat si trecut prin zahar pudra. Este un rafat perfect dupa masa, in special servit cu crema de ciocolata. Merge la fel de bine in salata de fructe.

Pudra de radacina de ghimbir

Acest praf deschis la culoare este facut din radacina de ghimbir uscata si macinata. Este usor de folosit la copturi si mancaruri, dar poate fi presarat si in ceaiuri, peste legume coapte sau sasuri dulci.

Radacina intreaga de ghimbir (proaspata sau uscata)

Are o culoare deschisa la culoare si aspectul unui ciot noduros. De fapt nu este chiar o radacina, ci un rizom. Ghimbirul proaspat este o incantare, insa nu rezista foarte mult timp, de aceea multi opteaza pentru radacina uscata.

Cum se face berea din ghimbir?

Cel mai des intalnit ghimbir comercial este facut din extras de ghimbir si apa carbogazoasa. O poti prepara acasa folosind zahar, drojdie, ghimbir ras si apa. Amesteci aceste ingrediente si le tii la macerat intr-o sticla inchisa tinuta intr-un loc caldut. Berea de ghimbir este originara din secolul 19, Anglia, cxand proprietarii tavernelor aveau containere mici cu ghimbir la indemana in cazul in care clientii voiau sa adauge ghimbir in bere.

Foto: greenparenthood.com

Comentarii (6)

05.12.2011, 14:00

Ador sa infuzez la ceai 2 feliute de ghimbir si 2 de lamaie
Am testat dupa o masa ce nu mi-a cazut bine ,sa ingit o feliuta de ghimbir . A avut rezultatul scontat

09.12.2011, 10:08

Mie-mi place mai mult ghimbirul pentru deserturi.L-am folosit in blat de negresa si i-a dat un gust deosebit.
Am vazut o reteta de blat ciocolatos rau,avea si pudra de ghimbir si vin de ghimbir....inca visez la reteta aia,dar nu cred ca gasesc toate ingredientele de-acolo
un tort imbracat in coala de ciocolata,cum am vazut intr-unul din articolele postate de Cristi

09.12.2011, 10:09

Cristi,interesant ce zici,nu ma gandeam sa-l folosesc la supa

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]