Orez in lapte roz

de laylalala in Dulciuri, 24 Aug 2010 | 4444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1L 300 ml lapte
  • 70 ml lichior de caspuni
  • 30 ml Limoncello
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 baton de vanilie, injumatatit
  • 100 gr zahar
  • 300 gr orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez in lapte roz:

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun laptele, lichiorul de caspuni, Limoncello, batonul de scortisoara si vanilie si zaharul.Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se opreste focul, se acopera cratita si lasa la infuzat 30 minute.

Dupa cele 30 minute, se inlatura batonul de scortisoara si vanilie si se pune cratita pe foc din nou, se adauga orezul apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 minute pana cand orezul s-a inmuiat iar compozitia s-a legat putin – in acest timp se amesteca din cand in cand pentru ca orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Orezul se serveste cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in lapte roz" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de orez cu budinca caramel