Adele

5

Bucataras
senzational

Flensburg

Bucataras din 21.03.2014

RETETE235
PRIETENI193
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2021

Se incepe cu spanacul, se pune pe foc cu uleiul de masline si usturoiul, se lasa 10 minte la foc mic, se potriveste de sare si se lasa la racit. Dupa care se pregateste aluatul,intr-un bol se pune untul rece taiat bucati si untura, se adauga si ouale si se amesteca ,treptat se incorporeaza...

Aperitiv biscuiti sarati

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2017

Precizez, pasta de jumari se face cam asa: cateva bucati de jumeri cu tot cu untura se pun in robot si se mixeaza. Aluatul: Intr- un bol, se pune faina cu branza framantata si chimenul, se amesteca, dupa care se adauga pasta de jumeri, oul si drojdia dizolvata in putina apa calda, se...

Carnaciori in aluat (de casa)

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2015

Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la rece pentru cateva minute. Aluatul se taie in 4-5 bucati ,din fiecare parte se intinde cate o foaie...

"Pizza" de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2015

Cartofii se curata ,se spala ,se taie cuburi si se pun la fiert. Intre timp se pregatesc restul ingredientelor ,se taie cuburi ,salamul,jambonul,sunca si mozzarela. Cand cartofii sunt fierti se scot din apa ,se pun intr-un vas si se pregatesc ca pentru pireu, se adauga untul si se amesteca...

Placinta sarata

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Pentru inceput se curata si se spala cartofii ,se taie felii subtiri si se pun in tigaie cu putin ulei piper si sare pentru cateva minute(pana se rumenesc usor).Se ia aluatul (deja dospit) se intinde cu ajutorul mainilor direct  in tava(rotunda deja tapetata)dupa care se pune smantana se...

Cartofi noi (la tuci)

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2015

Se curata si se spala cartofii foarte bine, se taie in doua sau in patru in functie de marimea fiecaruia. Se pune tuciul pe foc cu ulei ,se adauga si untul, se pun cartofii si usturoiul, jumatate de pahar de apa si se acopera cu un capac, se lasa la foc potrivit pentru 10 minute (din cand in cand...

Saleuri

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2015

Pentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul foarte bine. Aluatul obtinut s eimparte in 2 parti, o parte se amesteca cu masline tocate foarte...

Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2015

Faza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic aluatul pana untul se topeste si aluatul devine elastic, se da la rece pana la momentul folosirii....

Crochete de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2015

Pentru inceput se fierb cartofii cu tot cu coaja,se lasa la racit foarte bine  (cam 1-2 ore) se curata ,se strivesc cartofii ca pentru pireu ,se amesteca cu ou,unt  si parmezan ras,se potriveste de sare si piper(dupa gust),se lasa jumatate de ora compozitia la frigider dupa care se...

Vinete in sos de rosii si ardei (Reteta nr. 150)

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2015

Se curata ceapa si se toaca marunt se pune la calit cu o lingura de ulei la foc mic, intre timp se curata vanata se taie in cuburi, destul de mari, se curata si se spala bine si se taie felii si ardelul. Se adauga peste ceapa rumenita, se pune si restul de ulei, se adauga si zaharul impreuna...

Bruschette cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2015

Se spala bine dovlecelul si se felieaza, cam de 1 cm fiecare felie, dupa care se pune o tigaie antiaderenta (gratar) pe aragaz si se unge cu putin ulei se pun bucati de usturoi si feliile de dovlecel se lasa la rumenit la foc potrivit,se intorc pe o parte si alta, cand sunt gata se da la o parte...

Pogacele cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2015

Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa, oul batut, smantana si chimenul, se amesteca energic si se framanta un aluat potrivit. Se lasa la...

Mamaliga in straturi

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2014

Pentru inceput se pregateste mamaliga,se pune apa intr-o oala si sare si se lasa sa fiarba ,se adauga ulei si treptat faina de malai, se invarte incontinu pana este gata. Intr-o tigaie se prajesc putin carnatii cu sunca care se taie bucati. Se formeaza un strat de mamliga ,unul de branza si...

Covrigei cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2014

Am pus drojdia intr-un pahar cu apa calda si am dizolvat-o,dupa care intr-un vas am amestecat faina cu sare,chimen si branza rasa ,am adaugat oul ,untul taiat bucati si drojdia si am framanta un aluat potrivit. Din aluat am taiat bucati mici din care am format covrigeii unul cate unul in...

Cosulete aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2014

Pentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se da la frigider pana in momentul folosirii. Intr-un vas se pune ricotta si se mixeaza cu branza...

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2014

Curatam cartofii si ii taiem in 4 sau 6 ,ii punem intr-un vas cu apa pentru 20 de minute(puteti sa ii lasati si mai mul,devin mai crocanti).Dupa care ii scoatem din apa si  punem condimentele ,uleiul si usturoiul taiat in felii , ii amestecam bine (eu ii pun intr-o punga de plastic ) ,ii...

Saratele cu susan si melcusori aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2014

Pentru inceput pregatim un aluat: intr-un vas punem faina cu ricotta, untul bucati si oul. In 2 linguri de apa dizolvam drojdia si o adaugam peste ingrediente amestecam bine si framantam un aluat. Il lasam cateva minute, dupa care il impartim in doua. Partea 1: -pregatim saratelele ,intindem o...

Muffin sarat

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2014

Se bat ouale cu ulei ,sare si piper.Se adauga smantana ,faina si bicarbonatul,se amesteca pana compozitia devine moale (ca aceea de clatite) .Intre timp taiem in bucati mici (cuburi) toate ingredientele si le adaugam compozitiei .Pregatim  formele de muffin ,apoi le umplem pe jumatate.Le dam...

Afisate 1 - 18 din 18 retete    

Postari recente

publicat la 17.04.2023

Reteta de tort Kinder

publicat la 11.02.2022

Desert tort inimioara

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]