publicat la 29.01.2020
publicat la 13.02.2019
publicat la 05.08.2018
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de calamar
Spalam bine tentaculele si le punem in vasul de la crock pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam programul high pentru 3 ore. Cu o ora inainte ca tentaculele sa fie gata, tocam marunt restul de ceapa,...
Mancare in stil asiatic
Lasam crevetii sa se decongeleze, iar ciupercile se pun in apa sa se hidrateze cel putin 30 de minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratita, punem apa si sare, iar cand incepe sa dea in clocot, se pun crevetii decongelati. Cand apa incepe din nou sa fiarba dupa ce am pus...
Creveti la grill
Cu un cutit despicam crevetii (pe partea spatelui) apoi ii dam cu putina sare. Incingem o tigaie grill apoi asezam crevetii pe rand, cu partea miezului in jos timp de 2 minute apoi ii intoarcem pe cealalta parte inca 2 minute, nu trebuie sa-i uscam prea tare. Se scot pe un platou, avand grija...
Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão)
Crevetii se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare(daca folositi si creveti gata curatati, nu-i puneti la fiert, doar pe cei in crusta) pana isi schimba culoarea. Pastram apa in care au fiert si indepartam crusta crevetilor. Painea se faramiteaza bine si i se adauga laptele si apa in...
Calmari umpluti
Incepem prin a pune orezul la fiert pentru 5 minute(de cand incepe sa fiarba). Taiem cat se poate de marunt jumatatea de ceapa, chorizo si tentacolele calmarilor, la fel si surimi. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, ceapa si chorizo si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam...
Supa de creveti
Crevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi. Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai marisoare si se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, nu pana se rumenesc ci pana ceapa devine...
Crab umplut
Punem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit. Oul, conopida si ceapa se taie cat se poate de marunt. O lingura de ceapa pentru mine a fost suficient. Cand crabul...
Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)
Scoicile se pun in apa cu o lingura de sare. Dupa vreo 5 minute se schimba apa si se mai lasa inca 5 minute, la fel, cu o lingura de sare, apoi se pun la scurs intr-o sita. Intre timp taiem usturoiul feliute si tocam coriandrul. Intr-o tigaie larga(cu capac) punem ulei de masline(2-3...
Frigarui de creveti si calmari
Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa ramana la marinat peste noapte, dar e bine si cateva ore. Am taiat ardeiul in patratele si...