Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce...
Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta.
Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am adaugat...
Aluatul: Se pregateste maiaua din 75 ml lapte, 1 lgt. zahar si 1 lg faina. Se amesteca toate in laptele caldut si se lasa sa dospeasca pentru cca 15 minute. Intr-un vas se cerne faina, se adauga...
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma.
Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda...
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana...
Coacem ardeii capia pe ochiurile de la aragaz. Puteti sa ii coaceti si in cuptor. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas si presaram sare deasupra lor. Ii acoperim si ii lasam 10 minute sa se...
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar.
Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza.
Cartofii...
Briosele:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.
Adaugam esenta de rom, coaja rasa de...
Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el.
Curatam si spalam legumele.
Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina....
Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier.
Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam...
Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore.
Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la...
Curatam morcovul si il taiem cubulete. Spalam tijele de praz, le curatam si le taiem rondele de aproximativ 1 cm. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs, sare, piper negru...
Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate...
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.
Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se...
Cum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica:
Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am...
Bucata de carne o lasam intreaga si o condimentam cu o zi inainte: o crestam in felii ,o ungem bine cu o parsta de usturoi, sare, condimente pudra pentru coaste de porc, pasta de ardei, piper;...
Blat: ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot pina-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele si esenta de rom, in tot acest timp mixind in...
Cum se prepara aceste Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut:
Curățăm și spălăm cepele, apoi le tăiem rondele și le punem pe un platou.
Mixăm ouăle cu făina, sare, piper și boia , după gust....
Prepararea este foarte usoara , se spala bine si se pune la fiert in apa rece si sare , se fierbe timp de 20-25 minute( cea roz fierbe repede) . Dupa ce a fiert se adauga usturoi zdrobit si putin...
Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider.
Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie si...
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2...
Pentru astazi am ales
Ciorba de burta
Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce...
Sarmale de post cu varza acra
Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am adaugat...
Petit Chinois
Aluatul: Se pregateste maiaua din 75 ml lapte, 1 lgt. zahar si 1 lg faina. Se amesteca toate in laptele caldut si se lasa sa dospeasca pentru cca 15 minute. Intr-un vas se cerne faina, se adauga...