Pestele il spalam bine, il stergem cu un prosop (eu am preferat sa il fac felii)
Intr-un bol amestecam laptele cu condimente dupa gust, adaugam pestele, acoperim si dam la rece minim 30 min.
Intr-o farfurie mai mare adaugam faina de malai, cascavalul dat prin razatoarea mica, sare....
Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert.
Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte.
Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si lasam sa fiarba 5 min.
Ii scoatem in apa rece (punem si cateva cubulete de gheata), ii lasam...
Pestele il scurgem bine de ulei intr-o sita.
Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa).
Cu ajutorul unui blender de mana, il pasam pana ce obtinem o crema fina.
Adaugam untul moale si taiat cubulete, il mixam...
Pestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei.
Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele felii si condimente dupa gust.
Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza .
Bagheta am taiat-o...
Pestele il spalam, il stergem cu un prosop de bucatarie, il condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, dam la rece cat pregatim umplutura.
Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins, adaugam spanacul tocat si lasam sa se caleasca impreuna cca 1 min, adaugam smantana, cascavalul...
Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata.
Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline.
Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min la 200C.
Scoatem tava din cuptor si...
Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi.
Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust.
Adaugam peste peste, ardeii tocatii marunt si uleiul de masline.
Dam tava la cuptorul incalzit cca...
Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore.
Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min.
Condimentam sosul cu condimente...
Condimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam 10 min, dupa care prajim pe ambele parti cca 2-3 min. Scoatem pe un servetel absorbant.
Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete si lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeii tocati,...
Pestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit).
In tigaia in care am prajit pestele, adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2 min, dupa care o scoatem intr-o farfurie.
In uleiul in care am prajit pestele, ceapa, (mai adaugam...
Pestele se spala, se sterge cu un prosop, se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie se prajesc putin pe ambele parti in uleiul incalzit. Se scot intr-o farfurie pe care o vom acoperi cu un capac.
In uleiul in care am prajit pestele, se adauga ceapa taiata fideluta, lasam sa se...
Bucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie.
Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele.
Intr-un castron amestecam condimente dupa gust cu uleiul de masline, adaugam usturoiul, ceapa, ardeiul tocat marunt.
Asezam cate o bucata de crap...
Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust.
Spalam pestele, il uscam cu un prosop, il stropim cu zeama de lamaie si condimentam bucatile, lasam 1 ora la rece.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam pestele, paharul de bere, 2 crengute de cimbru, untul,...
Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min.
Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper, usturoi, zeama de lamaie.
In alte farfurie, adaugam faina si pesmet.
Tavalim bucatile de peste prin...
Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte.
Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l).
Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe, amestecam si lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga cartofi taiati cubulete,...
Pestele il curatam (taiem capul,coada), il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie.
Intr-un bol, adaugam sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, verdeturile tocate si amestecam bine.
Umplem pestele cu amestecul si il stropim cu ulei de masline, presaram sare si il invelim in...
Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie,
Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider
Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe...
Pestele il dezghetam il curatam si il stergem cu un prosop de bucatarie,
Curatam cartofii(3 am curatat)spalam si i idam prin razatoare(eu am folosit robotu)
Ii scurgem bine si amestecam cu pesmetul,patrunjelul tocat,1 catel de usturoi dat prin razatoare,sare piper dupa gust si amestecam,...
Cartofi si morcovi se curata si se fierb cat sa intre furculita in ei in apa cu sare,
Cand au fiert se scurg bine de apa si se lasa sa se raceasca,
Trecem prin robotul de bucatarie legumele si pestele,
Feliile de paine le inmuim in apa si le stoarcem bine,
Intr-un vas adaugam...
Curatam si spalam pestele, il stergem cu prosopul.
Stropim pestele cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper.
Acoperim si dam la rece 30 minute
Trecem bucatile de peste prin faina si le prajim pe ambelele parti in ulei incins
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Ceapa...
Cum se prepara Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca
Pestele il curatam si spalam bine,il stergem cu un prosop de bucatarie,
Il condimentam cu sare si piper dupa care il prajim pe gratar sau in tigaie.
SARAMURA- Intr-o cratita,adaugam apa cu sare,un pic de...
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)
ALUAT -faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul...
Pestele il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa,
Il stergem cu prosoape absorbante,il ungem cu ulei si cu condimentele pe care le amestecam inainte,
Asezam pestele intr-un bol,adaugam paharul de vin si felii de lamaie si 2 catei de usturoi taiati felii,acoperim si dam la...
spalam pestele, il uscam cu un servet
le trecem prin pesmet amestecat cu putina sare,le prajim dupa care le scoatem pe o farfurie si le stropim cu zeama de lamaie
curatam castravetii,ii taiem cubulete,spalam rosiile, apoi le scurgem semintele si le taiem in sferturi
intr-un vas mic calim...
se spala si se curata pestele, se taie rondele, se condimenteaza. Se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se piseaza cu un pic de sare, se desface pasta de tomate cu apa, se adauga un pic de usturoi. Se toarna peste peste, se adauga si uleiul. Se da tava la cuptor pana se face pestele. Se...
spalam si curatam pestele bine, ungem tava cu margarina. Intr-o farfurie punem pesmet, in alta farfurie batem ouale cu un pic de sare. Condimentam pestele si il dam prin ou, apoi prin pesmet si din nou prin ou. Asezam in tava cu pielita in sus, repetam pana terminam tot pestele. Punem uleiul in...
Macrou prajit
Pestele il spalam bine, il stergem cu un prosop (eu am preferat sa il fac felii) Intr-un bol amestecam laptele cu condimente dupa gust, adaugam pestele, acoperim si dam la rece minim 30 min. Intr-o farfurie mai mare adaugam faina de malai, cascavalul dat prin razatoarea mica, sare....
Ardei iuti umpluti cu ton
Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si lasam sa fiarba 5 min. Ii scoatem in apa rece (punem si cateva cubulete de gheata), ii lasam...
Pasta de ton
Pestele il scurgem bine de ulei intr-o sita. Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa). Cu ajutorul unui blender de mana, il pasam pana ce obtinem o crema fina. Adaugam untul moale si taiat cubulete, il mixam...
Bagheta umpluta cu ton
Pestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele felii si condimente dupa gust. Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza . Bagheta am taiat-o...
Peste umplut cu spanac
Pestele il spalam, il stergem cu un prosop de bucatarie, il condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, dam la rece cat pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins, adaugam spanacul tocat si lasam sa se caleasca impreuna cca 1 min, adaugam smantana, cascavalul...
Oua la cuptor cu macrou afumat la cuptor
Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata. Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline. Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min la 200C. Scoatem tava din cuptor si...
Macrou afumat la cuptor
Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust. Adaugam peste peste, ardeii tocatii marunt si uleiul de masline. Dam tava la cuptorul incalzit cca...
Macrou in sos de rosii cu usturoi
Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min. Condimentam sosul cu condimente...
Saramura de peste
Condimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam 10 min, dupa care prajim pe ambele parti cca 2-3 min. Scoatem pe un servetel absorbant. Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete si lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeii tocati,...
Cartofi cu peste la cuptor
Pestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit). In tigaia in care am prajit pestele, adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2 min, dupa care o scoatem intr-o farfurie. In uleiul in care am prajit pestele, ceapa, (mai adaugam...
Plachie de peste
Pestele se spala, se sterge cu un prosop, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se prajesc putin pe ambele parti in uleiul incalzit. Se scot intr-o farfurie pe care o vom acoperi cu un capac. In uleiul in care am prajit pestele, se adauga ceapa taiata fideluta, lasam sa se...
Crap la gratar
Bucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie. Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele. Intr-un castron amestecam condimente dupa gust cu uleiul de masline, adaugam usturoiul, ceapa, ardeiul tocat marunt. Asezam cate o bucata de crap...
Salau la cuptor
Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust. Spalam pestele, il uscam cu un prosop, il stropim cu zeama de lamaie si condimentam bucatile, lasam 1 ora la rece. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam pestele, paharul de bere, 2 crengute de cimbru, untul,...
Salau pane
Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper, usturoi, zeama de lamaie. In alte farfurie, adaugam faina si pesmet. Tavalim bucatile de peste prin...
Ciorba de peste
Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe, amestecam si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga cartofi taiati cubulete,...
Macrou la gratar
Pestele il curatam (taiem capul,coada), il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, adaugam sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, verdeturile tocate si amestecam bine. Umplem pestele cu amestecul si il stropim cu ulei de masline, presaram sare si il invelim in...
Somon cu sos de portocale
Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie, Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe...
Merluciu in crusta de cartofi
Pestele il dezghetam il curatam si il stergem cu un prosop de bucatarie, Curatam cartofii(3 am curatat)spalam si i idam prin razatoare(eu am folosit robotu) Ii scurgem bine si amestecam cu pesmetul,patrunjelul tocat,1 catel de usturoi dat prin razatoare,sare piper dupa gust si amestecam,...
Chiftele de peste
Cartofi si morcovi se curata si se fierb cat sa intre furculita in ei in apa cu sare, Cand au fiert se scurg bine de apa si se lasa sa se raceasca, Trecem prin robotul de bucatarie legumele si pestele, Feliile de paine le inmuim in apa si le stoarcem bine, Intr-un vas adaugam...
Plachie de macrou
Curatam si spalam pestele, il stergem cu prosopul. Stropim pestele cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper. Acoperim si dam la rece 30 minute Trecem bucatile de peste prin faina si le prajim pe ambelele parti in ulei incins Le scoatem pe un servetel absorbant. Ceapa...
Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca Pestele il curatam si spalam bine,il stergem cu un prosop de bucatarie, Il condimentam cu sare si piper dupa care il prajim pe gratar sau in tigaie. SARAMURA- Intr-o cratita,adaugam apa cu sare,un pic de...
Peste in aluat
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat. Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte) ALUAT -faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul...
Medalion de rechin
Pestele il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa, Il stergem cu prosoape absorbante,il ungem cu ulei si cu condimentele pe care le amestecam inainte, Asezam pestele intr-un bol,adaugam paharul de vin si felii de lamaie si 2 catei de usturoi taiati felii,acoperim si dam la...
Peste cu garnitura de castraveti caliti
spalam pestele, il uscam cu un servet le trecem prin pesmet amestecat cu putina sare,le prajim dupa care le scoatem pe o farfurie si le stropim cu zeama de lamaie curatam castravetii,ii taiem cubulete,spalam rosiile, apoi le scurgem semintele si le taiem in sferturi intr-un vas mic calim...
Macrou in sos tomat
se spala si se curata pestele, se taie rondele, se condimenteaza. Se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se piseaza cu un pic de sare, se desface pasta de tomate cu apa, se adauga un pic de usturoi. Se toarna peste peste, se adauga si uleiul. Se da tava la cuptor pana se face pestele. Se...
Peste la cuptor
spalam si curatam pestele bine, ungem tava cu margarina. Intr-o farfurie punem pesmet, in alta farfurie batem ouale cu un pic de sare. Condimentam pestele si il dam prin ou, apoi prin pesmet si din nou prin ou. Asezam in tava cu pielita in sus, repetam pana terminam tot pestele. Punem uleiul in...