1. Se încinge cuptorul la 150 grade. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Se pun untul şi zahărul într-un procesor şi se pulsează de 2-3 ori, până se omogenizează compoziţia. Se adăugă gălbenuşul şi extractul de vanilie. Se pulsează de 2...
1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină.
2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute.
3. Se cern faină, praful de...
1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă...
1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.
2.Împărţim coca în 3 părti egale.
3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă...
Preparare crema ganache : Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la foc mic(fără să dea în fiert), până ce ciocolată se topeşte. Se dă la rece pentru câteva ore 4-5 ore, după care se mixează, până când obţinem o...
Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat.
Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece.
Se prepară un suc din 2 portocale, se strecoară de sâmburi şi pulpă.
Se ia vasul de pe foc şi se adăugă...
1.Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită.
2.Puneţi pe foc apa şi zahărul până se topeşte. Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop.Opriţi focul şi adăugaţi şi untul tăiat cubuleţe.Amestecaţi până se...
1. Se desfac 3 linguri de făină într-un pahar cu lapte clocotit, se lasă la răcit. Drojdia se amestecă cu 1 linguriţă de zahăr şi se freacă până devine pastă. Se lasă 5 minute să crească, după care se pune peste amestecul de făină şi lapte. Se lasă să...
1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă.
2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie.
3. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul şi se pune peste amestecul de unt şi ou. Se...
1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
2. Cernem făina...
1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele.
2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte.
3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine.
4....
1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos.
2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul.
3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou.
4. Începem să adăugăm câte...
Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă
Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.
Compoziţia se pune într-o tavă...
Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna.
Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în cratiţa de...
Într-un castron care se poate introduce în cuptor, se pun toate ingredientele pentru aluat, mai puţin făina, amestecăm şi dăm la cuptor.
Când untul s-a topit şi începe să facă bule se scoate din cuptor.
Dar cu mare atenţie şi cu două...
1. Dupa ce biscuitii au fost pregatiti dupa reteta de aici , pregatim crema.
2. Intr-un bol punem mascarpone impreuna cu 5 linguri zahar pudra.
3. Adaugam untul si amestecam incet cu o lingura de lemn pana se incorporeaza in crema.
4. Biscuitii se sfarama.
5. Se pune cate...
1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea.
2. Adăugaţi zahărul pudră şi untul.
3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă.
4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se...
Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă
1. Se încinge cuptorul la 150 grade. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. 2. Se pun untul şi zahărul într-un procesor şi se pulsează de 2-3 ori, până se omogenizează compoziţia. Se adăugă gălbenuşul şi extractul de vanilie. Se pulsează de 2...
Mascarpone cake
1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină. 2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute. 3. Se cern faină, praful de...
Tartă bakewell cu cremă frangipane
1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă...
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie
1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute. 2.Împărţim coca în 3 părti egale. 3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă...
Ruladă cu cremă ganache şi căpşune
Preparare crema ganache : Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la foc mic(fără să dea în fiert), până ce ciocolată se topeşte. Se dă la rece pentru câteva ore 4-5 ore, după care se mixează, până când obţinem o...
Panna cotta cu portocale şi rom
Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat. Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Se prepară un suc din 2 portocale, se strecoară de sâmburi şi pulpă. Se ia vasul de pe foc şi se adăugă...
Ciocolată de casă cu caju
1.Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită. 2.Puneţi pe foc apa şi zahărul până se topeşte. Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop.Opriţi focul şi adăugaţi şi untul tăiat cubuleţe.Amestecaţi până se...
Cozonac cu nucă
1. Se desfac 3 linguri de făină într-un pahar cu lapte clocotit, se lasă la răcit. Drojdia se amestecă cu 1 linguriţă de zahăr şi se freacă până devine pastă. Se lasă 5 minute să crească, după care se pune peste amestecul de făină şi lapte. Se lasă să...
Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici
1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă. 2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie. 3. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul şi se pune peste amestecul de unt şi ou. Se...
Tartă cu dovleac
1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă . 2. Cernem făina...
Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide
1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele. 2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte. 3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine. 4....
Tort cu banane şi dulce de leche
1.Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi nuca de cocos. 2.Ouăle se bat bine cu mixeul timp de 5 minute. Adăugăm zahărul, untul şi iaurtul. 3. Bananele se pisează bine şi se pun peste compoziţia de ou. 4. Începem să adăugăm câte...
Prăjitură cu migdale şi cremă de ciocolată
Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute. Compoziţia se pune într-o tavă...
Panna cotta cu vanilie
Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna. Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în cratiţa de...
Tartă cu vanilie
Într-un castron care se poate introduce în cuptor, se pun toate ingredientele pentru aluat, mai puţin făina, amestecăm şi dăm la cuptor. Când untul s-a topit şi începe să facă bule se scoate din cuptor. Dar cu mare atenţie şi cu două...
Desert cu biscuiti si mascarpone
1. Dupa ce biscuitii au fost pregatiti dupa reteta de aici , pregatim crema. 2. Intr-un bol punem mascarpone impreuna cu 5 linguri zahar pudra. 3. Adaugam untul si amestecam incet cu o lingura de lemn pana se incorporeaza in crema. 4. Biscuitii se sfarama. 5. Se pune cate...
Tartă cu ciocolată
1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea. 2. Adăugaţi zahărul pudră şi untul. 3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă. 4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se...