Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici

de sisterskitchen in Dulciuri, 1 Noi 2012 | 6454 vizualizari

 

Mirosul biscuiţilor calzi,abia scoşi din cuptor, ne duce cu gândul la copilărie…♥ Sunt genul de biscuiţi pe care dacă îi faci o dată, devin preferaţii tăi. Evident că data viitoare când îi vom pregăti,vom dubla cantităţile:)). Şi chiar dacă sunt destul de periculoşi pentru silueta…parcă dimineaţa nu are acelaşi farmec fără ei:D.Biscuitii aştia creează zâmbete şi arată cam aşa:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:(cca 25 buc)
  • 300 g făină
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahăr fin
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 1 linguriţă praf de copt amestecat cu un vârf de bicarbonat
  • dulceaţă de piersici sau oricare alta care vă place
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici:

1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă.

2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie.

3. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul şi se pune peste amestecul de unt şi ou. Se omogenizează totul. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se ţine la rece 20 de minute.

4. Între timp dăm drumul la cuptor. După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate bila de aluat din frigider.

5. Cu ajutorul unei linguriţe luăm aluat şi formăm nişte biluţe pe care le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6. După ce am umplut tava,cu vârful făcăleţului sau un alt obiect asemănător,apăsam uşor în mijlocul fiecărei bile,cât să crape puţin.

7. În mijloc punem foarte puţină dulceaţă de piersici sau orice altfel de dulceaţă şi se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada