Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1622
PRIETENI297
Retete / Aperitive / Garnituri

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina intr-un bol,...

Dovlecei cu cas gratinati

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2015

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele. Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. Mararul...

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.  La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de...

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2015

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un bol micut punem fasiile de ardei, putina sare, piper, 1 lingura de ulei si otetul. Le amestecam bine. Bagheta o taiem felii potrivit de groase si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de...

Oua umplute cu crema de urda

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2015

Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte. Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit. Le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile. Intr-un bol...

Cartofi noi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2015

Decojim cartofii, ii spalam si ii taiem pe jumatate. Daca sunt micuti ii lasati intregi. Ii punem intr-o cratita cu apa, putina sare si ii fierbem 15 minute, din momentul in care incep sa clocoteasca. Dupa acest timp ii scurgem de apa. Ungem un vas de ceramica cu unt. Punem cartofii, ii...

Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2015

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem de apa si ii rasturanm intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt. Ii stropim cu ulei, presaram sare, piper si rozmarinul. Incingem cuptorul, bagam cartofii si...

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2015

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute. Umplutura: Intr-un bol amestecam...

Sandwich-uri cu chifle la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2015

Chiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la...

Tarta cu urzici, oua si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2015

Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un aluat elastic, usor lipicios, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa...

Painici cu cascaval si muschi file

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul. Incepem sa le amestecam cu mana. Laptele, pe care il punem pe foc pana devine caldut, il turnam treptat, timp in care noi framantam. Cand aluatul devine...

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2015

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile. Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana. Dam gust cu sare si piper, iar la...

Mini tarte cu ciuperci si porumb

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2015

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit. Spre final mai picuram lapte, pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Acoperim aluatul, il lasam...

Cornuri cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2015

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea. Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat. Framantam pana obtinem un aluat...

Pateuri cu cas si conserva de vita

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2015

Foietajul il dezghetam la temperatura camerei. Conserva de vita, casul, cascavalul le taiem bucatele, aproximativ egale, ca niste cuburi. Maslinele le taiem in jumatati, pe lungime. Presaram faina pe masa de lucru, asezam aluatul si il mai intindem putin cu sucitorul. Il taiem patrate egale. Pe...

Chec din carne tocata cu morcov

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2015

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3...

Saratele cu mix de branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2015

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat. Presaram...

Mic dejun cu oua si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2015

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume. Mozzarella o taiem fasii, o asezam in vas, iar peste, spargem ouale si le dam drumul incet. Le...

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2015

Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu...

Rulouri cu crema de branza si crema de pate

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2015

Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana. Adaugam oul si untul topit. Incepem sa turnam...

Quiche cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2015

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos. Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o bila din el. Il invelim in folie si il bagam la frigider. Umplutura: Intr-un bol punem...

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2014

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina boia dulce. Punem felii de ciuperci, fasii de ardei rosu si cate un carnat de casa. Rulam strans fiecare rulada si le prindem cu snururi de silicon (daca nu aveti,...

Rulouri cu salata de ciuperci si ton

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2014

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la...

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2014

Cum se prepara Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui: Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare. Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem...

Tarta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2014

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20...

Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2014

Coacem gogosarii, pe o tigaie grill (sau pe ce doriti voi), ii punem intr-o cratita, presaram sare, ii acoperim si ii lasam acolo pana se racesc. Nu ii coaceti foarte tare pentru ca riscati sa se rupa cand ii curatati. Dupa ce s-au racit, ii curatam usor de pielita, le scoatem cotorul si...

Budinca de dovlecei cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2014

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete. Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul...

Bulz dacic

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2014

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini. Costita o taiem...

Barcute cu branza si mac

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2014

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul. Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina. Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine...

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2014

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa. La final incorporam uleiul....

Afisate 91 - 120 din 192 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Eşti nerăbdătoare să finalizezi cât mai repede activităţile începute în ultimul timp. Energia nu îţi lipseşte!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]