Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta
Pregatim mai intai siropul de care avem nevoie pentru insiroparea piscoturilor si apoi il lasam sa se raceasca. Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Intre timp taiem marunt ciocolata neagra, o amestecam cu frisca lichida si punem compozitia pe baie de aburi pana la topirea...
Briose cu ciocolata si ness
Briose : Ouale se mixeaza cu un praf de sare foarte bine, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand compozitia capata consistenta unei creme, se adauga esenta de rom. Topim untul si il turnam in fir subtire peste crema de oua mixand in continuare, adaugam iaurtul si la...
Tort cu ciocolata si migdale
Pentru blat se separa ouale, albusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si tare, adaugam apoi galbenusurile amestecate bine cu uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la final migdalele macinate fin. Punem compozitia la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25...
Tarta cu capsuni
Pregatim un sirop din apa, zahar, cacao si unt pe care il lasam la racit. Punem la inmuiat gelatina in cateva linguri de apa, apoi rupem ciocolata alba si o amestecam cu 200 ml frisca lichida, punem compozitia pe baie de aburi pana se topeste ciocolata fara sa o fierbem. In compozitia de...
Tort cu ciocolata si capsuni
Blat Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si tare. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand cu o lungura de lemn, dupa incorporam faina amestecata cu praful de...
Prajtura Shadow
Blatul : Amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc, fierbem pana se topeste zaharul si apoi adaugam siropul fierbite peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Intre timp separam ouale, peste crema de cacao incepem si adaugam galbenusurile unul cate unul, omogenizand foarte bine dupa...
Tort de mere
Pentru inceput ne vom ocupa de mere: se taie merele feliute subtiri, se curata de coaja si seminte si se pun pe o farfurie. Dupa ce au fost curatate toate se vor stropi cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea lor. Apoi se pun intr-o forma de copt (de tort, se poate folosi si o cratita cu...
Tort cu crema de ness
Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam foarte bine cu uleiul, dupa care le incorporam incet in bezea, amestecand cu o lingura de lemn. ...
Tort de nuca
NUCA MACINATA, ZAHARUL SI CACAOA SE AMESTECA FOARTE BINE CU CEI 200 ML DE APA SI SE PUN PE FOC AMESTECANDU-SE IN CONTINUU, SE FIERBE PANA CAND COMPOZITIA CAPATA CONSISTENTA UNEI CREME. SE IA DE PE FOC SI SE LASA LA RACIT. INTRE TIMP SEPARAM OUALE, DUPA CE CREMA DE NUCA S-A RACIT INCEPEM SI...
BOMBOANE DE CIOCOLATA
SE RUPE CIOCOLATA BUCATELE SI SE PUNE LA TOPIT PE BAIE DE ABURI, SE ADAUGA GALBENUSURILE PE RAND AMESTECANDU-SE BINE DUPA FIECARE DIN ELE, APOI SE ADAUGA MARGARINA TAIATA CUBULETZE SI SE AMESTECA IN CONTINUARE PANA SE TOPESTE ACEASTA SI SE INCORPOREAZA. SE DAUGA CELE 10 LINGURI DE ZAHAR PUDRA...
Fursecuri pentru Craciun
Se freaca margarina spuma cu zaharul pudra, se adauga oul intreg si galbenusul omogenizand bine dupa fiecare, se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se pun aromele dupa preferinta si apoi se adauga faina, framantandu-se aluatul. Se lasa la odihnit 30 de minute la rece, apoi...