Tarta cu capsuni

de roberta24 in Torturi, 27 Apr 2010 | 5904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • un pachet piscoturi de sampanie
  • 50 de grame cacao
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 50 de grame unt
  • o fiola de rom
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr ciocolata alba
  • 2 plicuri de gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • cateva capsuni
  • un plic tort jellee rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pregatim un sirop din apa, zahar, cacao si unt pe care il lasam la racit.

Punem la inmuiat gelatina in cateva linguri de apa, apoi rupem ciocolata alba si o amestecam cu 200 ml frisca lichida, punem compozitia pe baie de aburi pana se topeste ciocolata fara sa o fierbem. In compozitia de ciocolata adaugam gelatina inmuiata, amestecam foarte bine si lasam crema la racit.

Frecam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema, apoi adaugam treptat cele 500 de gr de mascarpone. Separat batem foarte bine rstul de 300 de ml de frisca lichida pana obtinem o spuma tare, apoi incepem sa adaugam lingura cu lingura crema de ciocolata alba cu gelatina, mixand pana la incorporarea totala a acesteia.

Adaugam apoi crema cu mascarpone si la final capsunile pasate si amestecate cu zaharul vanilat. Pregatim o forma detasabila de tort o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si apoi, inmuiem piscoturi in siropul de ciocolata si imbracam peretii formei, turnam crema si nivelam, apoi dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce crema s-a intarit bine, scoatem inelul formei, si ornam tarta cu frisca, capsuni si tort jellee.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

27.04.2010, 23:21

arata foarte bine

gaby_duceag 1

28.04.2010, 09:33

da,pofta am,.dar n-am tarta))

elena1988 1

02.02.2011, 17:34

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura