rivka

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 20.08.2009

RETETE129
PRIETENI36
Retete / Mancaruri cu carne

Orez cu pui si praz-rapid

In Pui la 12 Ian 2011

Se pregateste orezul dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa acoperit cca 10 minute. Puiul se toaca cubulete si se condimenteaza dupa preferinta. Se prajeste in tigaie in ulei de masline , in ultimele minute se adauga si sosul de soia, prazul si se lasa pe foc...

Pilaf cu carne de pui

In Pui la 5 Oct 2010

Eu am lasat carnea de pui frecata cu boia(paprika) , sare, piper peste noapte la frigider. Se toaca ceapa si se pune alaturi de carnea de pui in oala pe foc in putin ulei de masline la foc mic, pana cand carnea se rumeneste pe toate partile.Se adauga ardeii tocati marunt, se amesteca cu...

Briose de carne

In Vita la 16 Sep 2010

Se amesteca carnea tocata impreuna cu condimentele enumerate , mustarul, ketchup-ul,sosul de soia,ceapa tocata, ardeii rosii tocati, ouale, pesmetul si cartofii dati pe razatoare. Se aseaza in formele de briose si se dau la cuptor la cca 240 grade cca 1 ora. I-am papat alaturi de cartofi...

Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

In Pui la 14 Sep 2010

Am tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache:  http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html  deci m-am hotarat azi sa incerc si eu. Nu am folosit vas roman caci nu am inca dar am vasul tajine, tot de lut deci l-am...

Tocanita de pui cu mamaliguta

In Pui la 10 Sep 2010

Se toaca carnea cuburi potrivite ca marime si se stropeste cu condimentele pentru pui, piperul si lingurita de chimen.Se da la rece un timp. Se toaca ceapa , usturoiul se taie felii, se toaca ardeiul bucati.Se aseaza toate impreuna pe foc in putin ulei de masline si se lasa mai amestecandu-se...

Ardei umpluti la vasul tajine

In Vita la 27 Aug 2010

Se spala ardeii bine si se taie capacel, se scobesc de samburi. Se face amestecul de carne tocata(cu mana curata) impreuna cu orezul, condimentele, ceapa tocata, praful de usturoi, patrunjelul, mararul 1 lingurita pasta de ardei iuti, sare, piper dupa gust si 2 oua. Se umple fiecare...

Pui cu rozmarin la vasul tajine

In Pui la 22 Aug 2010

Sunt foarte incantata de acest vas, sincer nu am facut niciodata un pui mai fraged la cuptor pana acum , este ca untul se desprinde carnea de pe oase. Ma bucur foarte mult ca am aflat de acest vas. Am facut azi un pui cam de 1.300 grame in vasul tajine , l-am lasat vreo ora in apa rece cu...

Chiftelute de vitel la cuptor in marinada cu bulgur

In Vita la 15 Aug 2010

Se amesteca carnea tocata cu praful de usturoi, condimentele italiene, pasta de ardei iuti, sare, pesmet si 2 oua.Se fac chiftelutele cu mainile umede curate si se pun pe hartie de copt in tava de cuptor.Se da tava la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 15 minute. Se prepara marinada:se toaca...

Carnaciori rumeniti cu puree de cartofi cu mustar si sos de ceapa

In Vita la 12 Aug 2010

Se prepara pureul de cartofi, cartofii se curata , se taie cubulete si se lasa la fiert in apa cu sare cca 20 minute.Se scurg de apa si se bat impreuna cu putin ulei de masline si 1 lingurita de mustar. Carnaciorii sarati si piperati  se prajesc in putin ulei de masline la foc foarte mic,...

Hotdogs(americanisme)

In Vita la 5 Aug 2010

Se prepara cremvustii in apa pe aragaz. Se toaca ceapa si castravetele la fel si rosia si se amesteca toate ca pentru o salata. In mijlocul fiecarei painici taiate pe jumatate se pune cate un cremvusti fierbinte, cate o lingurita de maioneza, una de mustar , ketchup din belsug si cate 2 , 3...

Budinca de cartofi cu ficatei

In Ficat la 31 Iul 2010

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare cca 15 minute.Se prepara piureul de cartofi din cartofi, unt lapte. Se toaca ceapa marunt si se pune in cratita in cateva linguri de ulei de masline impreuna cu ficateii si lingurita de condimente pt pui si...

Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu

In Porc la 29 Iul 2010

Se prepara pureul de cartofi: cartofii se curata se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se bat cu batatorul de puree impreuna cu untul si laptele fierbinte. Sosul se prepara in felul urmator: Se toaca ceapa, ardeiul capia marunt si se pun in cateva linguri ulei de masline la foc mic...

Cocosel condimentat in lapte cu mancare de mazare si mamaliguta

In Pui la 25 Iul 2010

Se prepara mancarica de mazare in felul urmator: Ceapa se toaca marunt se aseaza in cratita impreuna cu ardeiul capia tocat marunt si cateva linguri ulei de masline.Se lasa pe foc la dustuit pana se moaie ceapa bine si ardeiul , amestecandu-se din cand in cand, se adauga lingurita de praf de...

Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor

In Pui la 13 Iul 2010

Se pune puiul spalat bine sub jet de apa rece intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa cam o ora. Se scoate din apa, se spala bine pe toate partile se umple inauntru cu aproape tot untul amestecat cu condimentele enumerate mai putin rozmarinul, ardeiul capia si ceapa, cu restul de unt se...

Mamaliguta cu kaizer afumat si branza la cuptor

In Porc la 10 Iul 2010

Se prepara din apa, sare si faina de malai o mamaliguta , eu am facut in cantitate mica. Se prajeste kazerul taiat felii in o lingura de unt. Intr-un vas de cuptor de toarna kaizerul prajit impreuna cu grasimea ramasa in tigaie. Mamaliguta se amesteca bine cu 2 oua si branza, se toarna...

Budinca de macaroane cu carne de vita

In Vita la 7 Iul 2010

Se fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Ceapa se prajeste putin in ulei de masline impreuna cu usturoiul, se adauga carnea tocata, sosul de soia, condimentele dupa gust, se lasa carnea la prajit amestecandu-se din cand in cand, cand e facuta se adauga sosul pt spaghete, eventual si...

Paprikas de pui

In Pui la 14 Apr 2010

Puiul se sareaza, pipereaza si stropeste cu paprika.Se da la rece cateva ore. Ceapa se taie julien, la fel ardeii se toaca, usturoiul se taie felii, se pune totul intr-o oala pe foc in putin ulei masline se lasa la dustuit amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se adauga si puiul si se lasa...

Rulada de pui cu cascaval si cartofi natur

In Pui la 12 Apr 2010

Cei doi piepti de pui se taie in 2 astfel sa se obtina o bucata desfacuta, se acopera cu folie de plastic si se bat cu ciocanul pentru schnitzele.Se sareaza, pipereaza, se pudreaza cu paprika, deasupra fiecarei bucati se aseaza cascaval felii si apoi se ruleaza strans in hartie de copt. Cele 2...

Rulada de carne cu morcov si mazare verde

In Vita la 7 Apr 2010

Pieptul de pui se toaca cu cutitul cubulete si se amesteca cu 2 oua, 2 linguri pesmet, jumatate lingurita pasta de ardei iuti, condimentele dupa gust, piper, 1 lingurita de rozmarin, patrunjelul si borcanil de mazare cu morcovi.Amestecul se face cu mana curata. Carnea tocata de vitel se...

Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina)

In Vita la 14 Mar 2010

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale 2, condimentele sare piper, paprika si rozmarin, catelul de usturoi, pesmet si grane pt copii (am pus eu puteti pune un cartof sau paine). Inima de branza se amesteca branza 200 gr cu 2 oua, patrunjel tocat marunt, sare si putin curry....

Tocanita cu galuste

In Pui la 12 Mar 2010

Legumele si zarzavatul se toaca marunt si se pun foarte scurt la dustuit in 2 linguri de ulei masline pana cand incep sa-si lase miros. Se aduga carnea de pui, apa si se lasa la fiert.Cand carnea este fiarta(eu am scos-o am curatat-o de pe os si am pus-o la loc dumneavoastra o puteti lasa asa...

Ficatei cu sos de ceapa cu mamaliguta

In Pui la 10 Mar 2010

Ceapa si usturoiul se toaca se aseaza la inmuiat pe foc in cratita in jumatate lingura de unt apoi se adauga ficateii amestecand-se usor sa nu se prinda de fundul oalei, se lasa sa se rumeneasca si ficateii si se aduga sosul de rosii (eventual si putina apa daca e prea gros) si condimentele pt...

Floarea mielului

In Vita la 8 Mar 2010

Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine....

Schnitzel de pui

In Pui la 7 Mar 2010

Fileul de pui de taie de-a lungul cu un cutit cu lama ascutita in 4.Eu nu mai bat carnea de pui deloc. Se condimenteaza dupa gust, se tavalesc in faina alba, apoi in oul batut cu furculita, apoi prin pesmet si se prajesc in tigaie in uleiul incins bine inainte cateva minute pe ambele parti...

Pui cu legume la punga

In Pui la 7 Mar 2010

Pulpele de pui de curata de pielite si grasime, se spala cu apa rece, se condimenteaza se aseaza in punga de cuptor.Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in 4 , grof, ardeii capia taiati cubulete, morcovii felii, fasolea,ceapa taiata in 4,arinul uleiul de masline ,usturoiul intreg, apa1...

Pui la punga

In Pui la 28 Feb 2010

Puiul se spala in apa rece, se unge pe toate partile cu ulei masline si condimentele.Se aseaza in punga pentru cuptor impreuna cu o jumatate de cana de apa. Se acopera si se da la frigider jumatate de zi sau peste noapte. Se da puiul la cuptor la cca 175 gr(foc mic) cca 90 minute, cand se...

Cina rapida(light) cu snitel de pui si cartofi la cuptor

In Pui la 17 Feb 2010

Pieptul de pui se condimenteaza si se lasa acoperit la frigider jumatate de zi(pana seara cand se prepara). Se taie felii in 4, se tavaleste prin faina alba, se da prin ou batut cu furculita, apoi prin pesmet.Bucatile de schntzel se aseaza in vasul ceramic pt cuptor una langa alta.Se stropesc...

Pui cu miere si cocos

In Pui la 15 Feb 2010

Pulpele de pui se curata de pielita se spala, se sareaza,pipereaza, se ung cu miere,ulei masine si se lasa la rece cateva ore. Se trec apoi prin nuca de cocos, ou batut cu furculita si apoi iar prin nuca de cocos. Se aseaza pe hartie de copt in tava de cuptor si se dau la foc mic cca...

Pui cu ciuperci

In Pui la 15 Feb 2010

Pulpele de pui de curata de pielita , se ung pe ambele parti cu condimente, piper si cele 2 lingurite de mustar se aseaza in vasul ceramic pentru cuptor, se stropesc cu ulei de masline se adauga ciupercutele scurse bine de apa, se acopera si se dau la frigider jumatate de zi. Se dau pulpele la...

Masa de orez

In Pui la 30 Ian 2010

Pieptul de pui se taie felii in 4, se unge pe toate partile cu condimentele pentru pui, piper, mustarul si mierea se acopera cu folie alimentara si se da la rece jumatate de zi. Orezul nespalat se fierbe in apa 15 minute dupa indicatiile de pe ambalaj. Feliile de pui se rumenesc in tigaie...

Afisate 1 - 30 din 45 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]