Ziua si Noaptea

de Alina26 in Prajituri, 6 Ian 2014 | 19393 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa pe care o facea mama de sarbatori!!!Mai ales pentru Revelion!!
Nu lipsea niciodata!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 250 g margarina/unt
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ziua si Noaptea:

1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca.

2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus.

3.Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina o tava(cea de la cuptor) punem compozitia obtinuta si dam la cuptor la 180° pentru 15 minute (pana s-a copt jumatate)

4.Intre timp batem galbenusurile spuma cu 200 g zahar pana devine o crema spumoasa si isi dubleaza volumul.

5.Aceasta o punem peste blatul din cuptor si dam iar tava la cuptor pentru 15 minute.Trebuie sa se intareasca aceasta glazura.

Lasati sa se raceasca inainte de a o taia.Eu am taiat romburi.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ziua si Noaptea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro