Este una dintre retetele noastre preferate de checsuri de Craciun.Va servim cu mare drag:).
Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza intr-un castronel 5-6l linguri de compozitie, pentru ornat,la frigider.
In restul compozitiei se adauga migdalele macinate,coaja rasa de la o lamaie si 2 lingurite cu scortisoara.
Aluatul se intinde cu sucitorul, circa 1/2 cm grosime si cu forma de stelute se pregatesc pentru copt.
Pe o tava unsa bine sau cu hartie de copt se pun stelutele una langa alta.
Se ia compozitia de la frigider si se orneaza stelutele desupra.
Apoi se adauga tava la cuptor la 160° pentru circa 20 de minute.
Se scot ,se lasa la racit iar apoi se adauga in doza de fursecuri de Craciun unde se pastreaza pana in seara de Ajun.Daca rezistati=))))).