,, Mancare romaneasca "
Dupa festinul de sarbatori sau chiar atunci se cere o supa / ciorba mai acrisoara si nu foarte grea . Eu am ales sa prepar o zama din piept de pui - sa poata servi si mofturosii . I-am datun gust mai deosebit cu ardei copt marinat si am acrit cu zeama de la ardei si cu iaurt . Daca o preparati , garantez ca va fi pe placul oricui .
Aceasta zama am invatat sa o prepar de la mama mea . Iarna se mai foloseste carnea de porc . O fac cam de doua ori pe ana , asa , sa ne fie dor de ea !!!
1
Iaurtul gras grecesc cu 10% grasime inlocuieste cu succes smantana . Contine grasimi in numar mai redus si se omogenizeaza foarte bine in ciorba . Nu face cocoloase ca unele sortimente de smantana de proasta calitate .
2
Pentru a castiga timp la fierbere se poate pune apa fierbinte [ folositi fierbatorul pt apa ]Pentru marinarea ardeiului copt eu folosesc foarte putin zahar , aproape deloc . Asa ca nu este pericol sa fie dulceaga ciorba .
3
Nu aveti zeama de ardei copt , puteti folosi de la gogosar marinat .