Zacusca de vinete si ardei gogosari

de corina241 in Zacusca, 24 Noi 2010 | 29394 vizualizari

 

Zacusca este preferata noastra si de aceea o fac in fiecare an pentru ca stiu cum va fi devorata;)Este foarte buna in post!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei gras rosu
  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg morcovi
  • 1 l ulei
  • 2x450 g pasta de bulion
  • piper boabe
  • sare mare de bucatarie
  • foi de dafin
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si ardei gogosari:

Vinetele se coc bine in cuptor sau pe plita.Se lasa la scurs pentru 1 ora .

Intre timp se pregateste un ceaun de fonta in care punem uleiul si ceapa tocata marunt in robotul de bucatarie.Lasam sa se calesca pana ceapa va devenii sticloasa.Morcovul dat si el pe razatoarea mica sau in robot se adauga peste ceapa pentru a-l cali 10 minute.

Vinetele bine scurse le tocam marunt si le adaugam in ceaun,impreuna cu ardeiul gogosar tocat in robot.Mestecam continuu pentru a nu se prinde(avantajul ceaunului de fonta a fost ca nu s-a prins deloc,fiind si focul foarte mic).Potrivim de sare,punem boabele de piper si foile de dafin,apoi punem si pasta de tomate.

Eu le-am dat la cuptor sa scada pentru 1 ora si 30 minute.Cand este foarte bine fiarta si uleiul a iesit deasupra scoatem din cuptor si umplem borcanele cat timp zacusca este fierbinte..

Sterilizam borcanele in cuptor si le punem intre paturi pana a doua zi pentru a se raci treptat.

Va servesc cu o feliuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si ardei gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca