Zacusca de ciuperci

de mimmi in Zacusca, 18 Aug 2011 | 9756 vizualizari

 

zacusca de ciuperci pentru o gustare savuroasa, in toiul iernii

 

INGREDIENTE

  • 800 g ciuperci,
  • 500 g ardei kapia,
  • 400 g rosii decojite,
  • 500 g ceapa,
  • 6 linguri pasta de tomate,
  • 16 linguri ulei,
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Preparare zacusca de ciuperci

Prima data,coacem ardei pe gratar,ii decojim si ii tocam marunt. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt,la fel procedam si cu rosiile. Ciupercile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Daca vreti puteti da legumele si prin masina de tocat,numai ca atunci va iesi ca si o pasta. Calim ceapa in ulei,cand devine sticloasa,adaugam ardeiul si ciupercile. Le calim cca 4 minute dupa care adaugam pasta de tomate,4 cani de apa si rosiile.

Lasam sa fiarba pana scade lichidul,iasa la suprafata uleiul,pana se leaga zacusca.(in total trebuie sa stea pe foc cca 1 ora jumatat/2 ore) Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand zacusca este aproape gata,punem borcanele(spalate si uscate)la cuptor pana se incalzesc. Zacusca se toarna in borcane asa calduta.

Pe fundul unei oale punem niste ziare si adaugam apa. Punem borcanele fierbinti in oala cu apa si dam la cuptor la foc mic sa fiarba pentru 40 de minute. Le lasam sa se raceasca in apa,dupa care le punem la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mimmi 1

18.08.2011, 22:21

fara Teo,am facut fara sa simt mai bine gustul de ciuperci,dar se poate face si cu vinete !

Mihaela11_jo 1

19.08.2011, 09:54

O delicatesa

marcela1979 1

19.08.2011, 11:08

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de hribe(ciuperci de padure)