Din aceasta cantitate ies cam 8 borcane de 400 gr
Ardeiul se coace, se curata de coaja, se da prin masina de tocat sau robot.
Rosiile se fac suc (se dau prin masina de rosii) si se fierb pina scad la o treime din cantitatea pusa.
Ciupercile se spala, si se taie marunt.
Ceapa se toaca marunt.
Se pune uleiul intr-o cratita mai mare (cam de 8 litri la aceste cantitati), se adauga ceapa la inabusit, apoi ciupercile (amestecind continu), ardeiul capia si rosiile. Se fierb pe foc, mestecindu-se cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Trebuie sa scada o treime din intreaga cantitate.
Se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin si se lasa la fiert pina uleiul iese deasupra.
Se pune calda in borcane, se capacesc si se baga in cuptor inca 30 de minute.
1
la sfirsit, inainte de capaceala :), se adauga in fiecare borcan o lingura de miere