Chana Masala este un curry cu naut, cu arome intense, complimentate prefect de raita, sosul de iaurt si castravete. Daca le invelim intr-o lipie pufoasa, impreuna cu cateva frunze de salata, aveam reteta perfecta pentru un pranz portabil delicios.
Pentru Chana Masala:
Mix de condimente:
Pentru Raita din castravete:
Pentru servit:
Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut.
Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de apa si cu ajutorul unei linguri se indeparteaza eventualele bucati care s-au lipit de baza tigaii.
Se adauga nautul, rosiile, jumatate din sucul de lamaie si sarea si se gateste la foc mic 15 minute.
La final, se adauga restul de suc de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele pentru raita si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Se unge o lipie cu raita, se aseaza cateva frunze de salata, apoi cateva linguri de Chana Masala. Se ruleaza lipia si se fixeaza cu folie din aluminiu.