Vitel Orloff (varianta mea)

de adnia in Vita, 14 Ian 2013 | 4823 vizualizari

 

Nu-i asa ca simplul nume al mancarii te face sa te simti special si rasfatat? Parca te si vezi in Rusia, intr-unul din palatele somptuoase, asezat la o masa bogata cu vesela din materiale pretioase, alaturi de nobilii vremii...
Daca nu suntem acolo, macar sa preparam mancarea in intimitatea propriei bucatarii...si tot ne simtim mai bine, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. pulpa de vitel
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -2 tulpini telina (eu am sarit peste asta, ca n-am avut)
  • -600 gr. ciuperci proaspete
  • -3 linguri faina
  • -700 ml lapte
  • -200 gr. unt
  • -1 lingurita nucsoara proapspat macinata (eu am inlocuit cu ienibahar)
  • - 1 l supa de pui
  • -250 ml vin alb (eu am pus rosu)
  • - 2-3 foi dafin
  • -1 legatura patrunjel (optional)
  • -4-5 fire cimbru verde (eu am pus cimbru uscat)
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel Orloff (varianta mea):

Se curata carnea, se unge cu ulei, se presara cu sare si piper si se rumeneste in unt 1o min., apoi se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.Pt. marinata in care vom fierbe carnea, se calesc 5 min. ceapa, morcovul, tulpinile de telina (toate tocate marunt, sau date prin razatoare). Apoi se adauga patrunjelul, cimbrul si foile de dafin. Se adauga vinul si supa, carnea prajita, se potrivste de sare si piper, apoi se lasa la fiert inabusit cca. 90 min. Se scoate carnea din oala si se lasa sa se acoreasca. Se feliaza in felii de cca. 1 cm grosime.

Se strecoara marinata. Se topeste untul ramas si se calesc ciupercile(in prealabil spalate, curatate de pielita si feliate).Dupa ce se evapora toata apa lasata de ciuperci, se pune faina si nucsoara (ienibaharul in cazul meu). Cand faina incepe sa se ingroase, se adauga laptele, putin cate putin si se amesteca mereu. Daca sosul este prea gros, se adauga si marinata in care a fiert carnea, pana se ajunge la consistenta dorita.

Se serveste in felul urmator: asezati feliile de carne pe un platou, alaturi de sosul de ciuperci si ornat cu frunze verzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel Orloff (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vitel cu legume la cuptor