Un pranz de duminica gustos cu carne de manzat, cartofi deliciosi si sfecla rosie. Pe noi ne-a multumit pe deplin acest pranz si de aceea il impartasesc si cu voi.
Intr-un bol punem uleiul in care adaugam toate condimentele si verdeturile tocate marunt.
Carnea o crestam pe ambele parti si o tavalim prin marinata. In creste, pe ambele parti punem felii de usturoi.
Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider doua ore.
Scoatem din frigider si asezam carnea intr-o tava, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 20-30 de minute (depinde de cat e de frageda carnea)
In acest timp curatam si spalam cartofii.
Dupa ce s-au scurs cele 20-30 de minute, scoatem tava din cuptor si asezam pe langa carne cartofii peste care presaram putina sare, piper si parika. Stropim cartofii cu ulei.
Dam din nou tava la cuptor, primele 30 de minute cu folie, apoox aprox 20-30 min fara folie si intorcand carnea de pe o parte pe alta.
Daca e totul copt scoatem din cuptor si servim cald alaturi de sfecla rosie proaspat fiarta.
1
In functie de cat e de frageda carnea puteti pune cartofii de la inceput sau nu