Legumele si pieptul de pui se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare. Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga rosiile pasate, condimentele si patrunjelul tocat. Se adauga o lingura de pesmet pentru a absorbi sosul.
Vanata se taie pe jumatate si se scobeste cu o lingura. O tava se unge cu unt sau ulei si se aseaza vinetele; se pune umplutura si se apasa usor.
Restul de pesmet se amesteca cu putin patrunjel verde si piper si se presara peste vinete. In tava se pune apa pana la umplutura,dar sa nu intre in contact.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptor pentru 25 minute, apoi se scoate folia si se mai lasa 15 minute.
Se servesc simple,cu sos de rosii sau smantana.