Vinete umplute

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2013 | 5866 vizualizari

 

E un fel de mancare pe care l-am mancat in Italia pentru prima data. Mi-a placut atat de mult incat a trebuit sa incerc si eu reteta, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor....absolut gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 500 g carne tocata
  • 200 g branza rasa
  • miezul de la o felie de paine
  • 3 linguri pesmet
  • 750g pulpa de rosii
  • patrunjel maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Incepem prin a taia coditele vinetelor. Le spalam, le uscam si le taiem in jumatate. Cu un cutit sau chiar cu o lingura le scoatem miezul pe care il punem deoparte,presaram sare si le lasam cu fata in jos pana cand pregatim umplutura.

Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, punem jumatate din ulei la incins, adaugam 2 catei de usturoi si ii lasam pana isi schimba culoarea, dupa care ii scoatem si ii aruncam.Tocam ceapa marunt si o prajim in uleiul in care a fost usturoiul,dupa care adaugam pulpa de rosii.Lasam la foc mic si amestecam din cand in cand.Daca e nevoie se poate aduga 1/2 cescuta cu apa.Se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se adauga patrunjelul.

Pregatim un vas mai mare in care punem carnea tocata,branza,painea inmuiata in apa si scursa bine,pesmetul,2 catei de usturoi maruntiti,miezul de vinete pe care l-am taiat in cubulete si l-am prajit in putin ulei,patrunjel si 2 linguri de sos de rosii.Amestecam bine si condimentam cu sare si piper. Umplem vinetele,adaugam cate o lingura de sos de rosii peste fiecare in parte si le dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 40 min.Se servesc cu sos de rosii.

TIPS-URI

1

Pentru a nu iesi un sos de rosii acru sau pentru a elimina aciditatea din rosii,se adauga 1/2 lingurita de zahar.

2

Carnea tocata se poate praji inainte sa o amestecam cu celelalte ingrediente pentru umplutura de vinete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute