Vinete pane cu sos de usturoi

de kryky_55 in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2009 | 8194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 3 oua
  • faina
  • sare,piper,vegeta
  • ulei pentru prajit   Ingrediente pentru sos :  
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • 5-6 linguri smantana
  • verdeata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu sos de usturoi:

Curatati vinetele de coaja,le spalati apoi le taiati felii groase de 1 cm ,sarati si piperati dupa care le asezati intr-un bol si lasatile sa stea asa aproximativ o ora.

Intre timp pregatiti sosul de usturoi:

Curatati usturoiu ,pisati-l sau il dati pe razatoarea mica ,amestecati bine cu putina sare dupa care adaugati pe rand uleiul amestecand continuu(ca si la maioneza).

Dupa ce ati incorporat uleiul ,adaugati pe rand smantana ,verdeata si sare daca mai este nevoie si gata sosul.

Dupa ce ati lasat vinetele sa se intrepatrunda bine  cu condimentele,aruncati apa lasata ,bateti ouale bine cu sare ,piper,vegeta.

Presarati putina faina pe o farfurie ,treceti fiecare feliuta de vanata prin faina dupa acre prin ou.Le prajiti in ulei incins pe ambele parti dupa care le scoateti pe un servetel ca sa absoarba surplusul de ulei si sunt gata de servit.

Cu sosul de usturoi merg de minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]