Vinete cu capia, usturoi și ardei iute

de elucubratiiculinare in Conserve, 12 Feb 2017 | 6229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1,5 kg ardei capia
  • 300 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 100 ml oțet
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță piper boabe
  • 2-3 foi dafin
  • 1,5 l suc de roșii
  • 2-3 căpățâni usturoi
  • 10 ardei iuți
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu capia, usturoi și ardei iute:

Vinetele se curăță de coajă, se taie cuburi și se presară 2 linguri sare. Se amestecă și se lasă minim jumătate de oră, după care se scurg bine.
Chiar se presează pentru a ieși toată amăreala. Se prăjesc pe rând în ulei - nu prea tare- nu trebuie rumenite.

Ardeiul capia se spală, se înlătură cotorul și semințele și se taie fideluță.

Amestecăm într-o oală apa cu oțetul, sare, zahărul, piperul boabe și frunzele de dafin.
Se pune pe foc, iar când începe să clocotească, adăugăm ardeii și lăsăm să dea câteva clocote.

Pregătim aproximativ 8 borcane de 800 g sau 16 borcane de 400 g.
Vom pune în borcan, un rând de vinete prăjite, un rând de ardei capia, 2-3 feliuțe de usturoi și 2-3 feliuțe de ardei iute și repetăm până umplem borcanul, lăsând gol de aproximativ 2 degete.
Se lasă acest gol pentru că vom completa cu suc de roșii.
Se pun capace și se sterilizează, fie în cuptor, fie în bain-marie. Se păstrează la cald până la răcirea completă, după care se dau la cămară.
Se poate servi după minim 2 săptămâni.

Se servește ca atare în zilele de post sau ca si garnitură, la friptura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu capia, usturoi și ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca fina cu arome noi