Vaza cu floricele

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2010 | 4845 vizualizari

 

niste floricele comestibile cu vaza cu tot

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba cernuta
  • 300 g unt
  • 100 g cascaval
  • 300 g branza
  • susan
  • 1 galbenus
  • chimen
  • 1 rosie
  • castravete
  • masline negre
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vaza cu floricele:

Se dau pe razatoare branza, cascavalul si untul si se amesteca cu faina.Se face un aluat din ele si se da la rece.Atentie, la inceput par niste faramite pur si simplu dar presandu-le cu degetele se vor lipi datorita untului si incet incet cu multa rabdare se face aluatul.Se da la rece macar o jumatate de ora, se intinde pe masa presarata cu faina si se intinde cu sucitorul, apoi se decupeaza mici cercuri cu gura unui capacel(eu l-am folosit pe cel de la scobitori) apoi crestam cu un cutitas cu varf ascutit din loc in loc si se indeparteaza bucatelele si se obtin floricele.Tot asa facem si ciupercute sau lasam cerculete pur si simplu.Am mai facut si patratele din aluat pe care le-am zimtat pe margini cu dintii furculitei.

Se ung cu un galbenus si se dau cu susan sau chimen deasupra.Se coc la cuptor pe ambele parti si se servesc calde sau reci,Eu le prefer reci cat mai reci sunt mult mai sfaramicioase.Am luat o rosie si am infipt in ea feliute de castravete apoi cu niste scobitori mai lungi am fixat si florile mele coapte si ortnate cu crema de branza Almette si cu bucatele de masline negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vaza cu floricele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nadina73 1

03.09.2010, 00:12

mariana stiu cum e cu ajutare sincer si uneori chiar imi sant de ajutor felicitari

Julie 1

03.09.2010, 09:22

Imi fac cu ochiul floricelele tale!

Adinacarla 1

06.09.2010, 12:07

frumoasa idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
ciuperci umplute cu sunca si cascaval