Pentru ca aveam o pofta teribila de varza noua cu afumatura, am profitat de faptul ca i-am facut o vizita sotului meu la Lehliu. M-am dus echipata cu scarita afumata, kaiser afumat si cateva bucati de ceafa de porc, varza am cumparat-o de acolo si am trecut la executare.
Scarita taiata bucati potrivite, am spalat-o si am lasat-o in apa rece pana cand am pregatit varza. Am taiat varza fideluta si am frecat-o cu o lingurita de sare. Am zvantat bucatile de scarita si cele de ceafa cu prosoape de bucatarie absorbante. Am taiat kaiserul feliute subtiri.
Intr-o cratita incapatoare am pus cateva linguri de ulei si cand s-au incins suficient am adaugat feliutele de kaiser, scarita si bucatile de ceafa. Le-am lasat sa se rumeneasca putin pe toate partile si le-am scos pe o farfurie. In cratita in care am rumenit keiserul, scarita si carnea am pus varza tocata si bine stoarsa si am calit-o pana am terminat de pus in cratita toata varza si s-a inmuiat cat decat. Apoi am adaugat condimentele: piperul, 2 foi de dafin, o lingurita boia dulce de ardei. Am adaugat si 300 g rosii in bulion, o cana de zeama de corcoduse fierte si pasate si scarita, kaiserul si carnea rumenite. Am lasat cratita pe foc, amestecand din cand in cand, pana au dat cateva clocote. Am pus si un pumn bun de marar proaspat tocat, am mai amestecat de cateva ori si am bagat cratita la cuptorul deja incins pana a scazut si a avut consistenta dorita.
In timp ce varza era la cuptor am pregatit si o mamaliguta.
A iesit o varza nemaipomenit de buna! Sau mi s-a parut mie fiindca imi era pofta. Nu cred, pentru ca Scarlat m-a laudat. Hihihihi
1
In perioada asta cand sunt corcodusele verzi, imi place sa acresc mancarurile cu zeama de corcoduse.