Astazi va prezint reteta mea de varza murata.
Se indeparteaza primele foi de varza daca sunt ofilite, avem grija ca varza sa nu fie inghetata. Asezam pe fundul butoiului cateva crengute de marar si asezam varza, pe la mijloc punem si radacinile de hrean despicate in doua si sfecla rosie taiata felii mai groase. Punem din nou varza, mararul ramas si cimbru, umplem butoiul cu apa. Avem grija sa ne notam exact cati litri de apa am pus, la un litru de apa punem o lingura de sare mare pentru muraturi.
Pentru a pitroci varza murata avem nevoie de un furtun de plastic ,cu ajutorul lui introducem aer pe fundul butoiului. Pitrocirea se face timp de 3-4 zile, pana se topeste sarea! Varza murata este ideala pt a face sarmale sau varza calita.
Zeama de la varza murata este ideala pentru acrirea ciorbelor!
1
pentru a prepara varza murata eu recomand sarea speciala pentru muraturi (este specificat pe punga)