Varza la cuptor, cu rasol afumat

de gaby_duceag in Porc, 26 Ian 2014 | 34230 vizualizari

 

Sincer? La cat de buna e varza asta, nici n-am chef sa va scriu reteta la ciocolata :))). E bestiala! Mortala! Nemaipomenitasinemaiauzita :)))).Saru'mana Cleme, pen' reteta :-*

 

INGREDIENTE

  • doua verze murate
  • doua cepe
  • o cana suc de rosii/rosii tocate/pasta de gogosari (de care aveti prin casa; eu am pus ultima varianta, e un amestec de rosii, gogosari, ceapa, condimentate frumos, fierte si conservate)
  • optional - o lingura zarzavat pentru iarna (contine morcov,patrunjel,pastarnac, gogosar, kapia, ardei)
  • 3 foi de dafin
  • putin cimbru
  • patrunjel verde
  • un rasol afumat, dezosat
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor, cu rasol afumat:

Taie cotoarele verzelor, toaca varza si las-o jumatate de ora in apa calduta, la desarat.

Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa curatata, spalata si taiata juliene.

Las-o la calit pana se rumeneste frumos si adauga zarzavatul si pasta de gogosar.

Caleste 5 minute amestecand cand si cand. Adauga foile de dafin.

Pune rasolul la fiert in apa cu putina sare, lasa sa dea un clocot. Scurge apa si feliaza rasolul.

Stoarce varza murata si amestec-o intr-un bol mare cu amestecul de ceapa.

Intr-o tava mare aseaza bucatile de rasol, iar deasupra distribuie uniform varza.Toarna o canutza de apa.

Baga tava la cuptor si lasa la foc mediu pentru 2-3 ore.

Amesteca din cand in cand si scoate bucatile de rasol la iveala :)).

Spre final adauga putin cimbru si patrunjelul.

Fierbinte o servesti cu mamaliguta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor, cu rasol afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Zambareata 1

12.12.2014, 11:43

Vai tu Gaby,dar ce ai facut aici???Salivez la propriu Trebuie încercată urgent

gaby_duceag 1

12.12.2014, 21:52

mihaelar63 1

07.03.2016, 11:24

Cam asa ceva as prepara sieu zile viitore

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu varza si carne