Varza dulce calita

de Nadyne in Mancaruri de post, 7 Apr 2017 | 11098 vizualizari

 

Retete de post economice 

 

INGREDIENTE

  • 2-3 verze potrivite
  • 1 ardei gras rosu mare
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • pasta de tomate
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • 1 legătura zdravănă marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce calita:

Varza se curata de frunzele vestede, apoi se toaca fideluta.

Într-o cratiță, incingem cateva linguri de ulei si adăugăm varza, in transe, deoarece este voluminoasă la inceput, dar in scurt timp, se înmoaie.

Dupa ce a scazut in volum, adăugăm ardeiul tăiat fasii, cimbrul, boiaua si o canuta cu apa calda (varza îsi va lasa si ea apa). Amestecăm si o lasam la gătit, cu foc mediu.

Când este aproape gata, adăugăm 2 linguri cu pasta de tomate, potrivim de sare si piper, transferam varza intr-un vas de lut, incalzit bine, apoi introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180-190 grade C, pentru aproximativ 30 minute.  Varza trebuie sa se fragezeasca bine si sa capete o usoara crusta rumenita.

La final, presăram mararul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post