idee preluata de la cec, cu multumiri!
P.S. am vazut mai apoi si alte retete de varza umpluta...pesrsonal cred ca merge mult mai bine varza facuta la cuptor si umpluta asa cruda ( de ex cea vazuta la miha,), pt ca mi s-a parut prea apoasa asa cu varza oparita...sau poate ca eu am oparit-o pre a tare, oricum, cu cat a mai fiert...s-a facut terci....varza creata fiind mult mai frageda decat cea obisnuita.
Varza se opareste in apa sarata, cam 2-3 min ( nu o lasati ca mine aproape 10....:D)...se scoate intr-o sita si se lasa la scurs. nu scoateti cotorul
Ceapa se taie marunt cu ardeiul si se calesc in 2 lg de ulei, se adauga carnea , foile de dafin si orezul, se mai calesc putin apoi se adauga rosiile maruntite, sare, piper , cimbru si marar .
La sfarsit se adauga oul si se amesteca bine.
Se ia varza si i se desfac frunzele toate si se incepe umplerea ei de la mijloc, se inchide cate un rand se frunze, iar se pune carne si tot asa, pana se reface varza complet.
Eu am pus carne in 4 straturi. se leaga apoi cu ata de bucatarie, cam greu pasul asta dar pana la urma iese cumva..
Se asaza varza intr-un vas cu partea cu cotorul in sus, se adauga peste ea sucul de rosii amestecat cu putina apa cat sa ajunga cam pana la mijlocul verzei, (nu chiar,ca mai lasa apa varza).,foile de dafin nu se lasa in umplutura, se pun in vas, in sucul de rosii.
Se mai poate adauga la suc si marar si busuioc daca aveti ( eu nu am avut).
Se lasa varza la fiert la foc mic cam o ora, apoi se scoate cu mare grija in sita iar si se lasa cateva minute sa se domoleasca fierbinteala, se rastoarna pe platou, se taie si se serveste calduta, cu smantana.