Noua nu prea ne place varza acra gatita decat la sarmale, dar aceasta a iesit delicioasa.
Tocam varza si o punem in apa calda cat sa fie acoperita, pentru a mai elimina din sare.
O lasam asa pana cand obtinem rezultatul dorit, gustand varza din cand in cand si schimband apa daca este cazul.
Punem grasimea de pasare la incins si calim in ea ceapa si morcovul, apoi adaugam ketchupul si mai lasam cateva minute pe foc mestecand din cand in cand.
Punem varza scursa bine de apa peste amestecul de pe foc, adaugam foile de dafin, crenguta de cimbru, piperul, lujerii de marar, soriciul taiat fasii si usturoiul tocat feliute, amestecam bine totul si dam varza la cuptor la 180 de grade pentru mai mult de o ora, mai gustam din cand in cand si vedem cand este gata.
Separat preparam coastele de porc la cuptor in untura de porc si condimentate.
Servim varza alaturi de coaste si mamaliguta cu smantana.
1
Se poate adauga usturoi si in timpul servirii.