Varza acra cu piept de porc la cuptor

de katty in Porc, 24 Mar 2018 | 5274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr piept de porc cu os
  • 1 varza acra mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • paprika iute si afumata
  • piper negru macinat
  • 1 legatatura marar verde
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu piept de porc la cuptor:

Taiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa de pe ea si o taiem marunt.

Pieptul de porc il taiem in bucati potrivite pe care le asezam in cratita in care vom gati varza, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si lasam carnea sa se rumeneasca usor pe ambele parti. (le intoarcem cand s-au rumenit pe o parte).

Punem varza taiata fin si lasam cateva minute. Acoperim cu apa calda si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam cimbru, foile de dafin, piperul, paprika, pasta de tomate, conserva de rosii. Punem capacul aproape etans si dam cratita la cuptor pana scade zeama si carnea este moale. Cand varza este aproape gata, adaugam mararul tocat fin.

Servim varza cu mamaliga si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu piept de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

26.03.2018, 19:44

Bună tare!

Corinuta 1

26.03.2018, 22:10

Un fel de toros, foarte bun! Mi s-a facut dor si mi-am facut de Craciun, la noi se face la pomana porcului

dantes 1

29.03.2018, 13:40

Buna!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor cu ciolan afumat