Varza acra cu piept de porc la cuptor

de katty in Porc, 24 Mar 2018 | 5817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr piept de porc cu os
  • 1 varza acra mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • paprika iute si afumata
  • piper negru macinat
  • 1 legatatura marar verde
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu piept de porc la cuptor:

Taiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa de pe ea si o taiem marunt.

Pieptul de porc il taiem in bucati potrivite pe care le asezam in cratita in care vom gati varza, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si lasam carnea sa se rumeneasca usor pe ambele parti. (le intoarcem cand s-au rumenit pe o parte).

Punem varza taiata fin si lasam cateva minute. Acoperim cu apa calda si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam cimbru, foile de dafin, piperul, paprika, pasta de tomate, conserva de rosii. Punem capacul aproape etans si dam cratita la cuptor pana scade zeama si carnea este moale. Cand varza este aproape gata, adaugam mararul tocat fin.

Servim varza cu mamaliga si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu piept de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

26.03.2018, 19:44

Bună tare!

Corinuta 1

26.03.2018, 22:10

Un fel de toros, foarte bun! Mi s-a facut dor si mi-am facut de Craciun, la noi se face la pomana porcului

dantes 1

29.03.2018, 13:40

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale dezechipate