Taiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa de pe ea si o taiem marunt.
Pieptul de porc il taiem in bucati potrivite pe care le asezam in cratita in care vom gati varza, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si lasam carnea sa se rumeneasca usor pe ambele parti. (le intoarcem cand s-au rumenit pe o parte).
Punem varza taiata fin si lasam cateva minute. Acoperim cu apa calda si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam cimbru, foile de dafin, piperul, paprika, pasta de tomate, conserva de rosii. Punem capacul aproape etans si dam cratita la cuptor pana scade zeama si carnea este moale. Cand varza este aproape gata, adaugam mararul tocat fin.
Servim varza cu mamaliga si ardei iute.