Varza a la Cluj

de rivka in Vita, 30 Aug 2009 | 12854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza
  • 1 ceapa mare
  • usturoi
  • carne tocata de vita 250 grame
  • sare, piper, boia iute,cimbru
  • ulei
  • o cana orez
  • 1 conserva de pasta de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Varza se toaca marunt , se freaca cu sare si se pune intr-o oala cu putin ulei(eu folosesc ulei de floarea soarelui) impreuna cu jumatate de cana de apa,1 lingurita de cimbru , acoperita la foc mic, din cand in cand se mai amesteca si daca e nevoie se adauga apa.

Separat se pregateste carnea tocata impreuna cu ceapa tocata fin, usturoiul pisat, sare,o lingura de piper, o lingura de boia ardei iute, cand carnea e pregatita se adauga pasta de tomate.Eventual daca carnea nu e f grasa se adauga si putina apa.

Se firbe o cana de orez si se scurge de apa.

Cand varza e calita se amesteca usor toate(varza, carnea si orezul),se pun intr-un vas la cuptor acoperit, cca 40 minute la 200 grade.

Se scoate , se lasa putin sa se odihneasca si se serveste cu paine si eventual smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carbonada Flamanda