Pentru ca am poftit la pizza, dar nu am mai avut rabdare sa asteptam dupa aluat si coacere, am apelat la aparatul de vafe.
Au iesit tare bune si s-au preparat mai rapid.
Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul.
Tocam cuburi salamul, muschiul file, ardeii si ciupercile si le incorporam in aluat.
Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi conectam aparatul de vafe la sursa de curent.
Asteptam sa se aprinda ledul care ne avertizeaza ca aparatul este incalzit.
Ungem formele de vafe cu putin ulei, folosind o pensula.
Punem cate un polonic din compozitie in cele doua parti ale aparatului de vafe, inchidem aparatul si asteptam sa ne avertizeze ledul ca vafele s-au copt. Ridicam capacul si daca ni se par nerumenite, mai prelungim timpul putin.
Transferam vafele coapte pe un platou si le pregatim pe urmatoarele.
Cat sunt vafele calde, presaram deasupra mozzarella razuita, pentru a se topi.
Le servim cu ketchup ca si pizza.
Sunt foarte bune atat calde, cat si reci, merg chiar luate la pachet!