(un fel de) Balmos

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2015 | 6221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zer de oaie
  • malai
  • branza vechie sarata de oaie
  • cas proaspat de oaie
  • carnat afumat de porc
  • smantana grasa
  • oua de prepelita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA (un fel de) Balmos:

Cantitatile nu le-am precizat pentru ca fiecare face cat considera, in functie de numarul de meseni. Zerul l-am pus intr-un tuci si l-am lasat sa se infierbante, atunci am adaugat malaiul, atat cat sa iasa o mamaliga putin moale, dar nu sa curga.

Cand malaiul a fiert, am adaugat ambele tipuri de branza sfaramate si am amestecat bine, bine, apoi am pus carnatul si smantana. Am amestecat bine, pana branza si smantana s-au topit.

Daca este cazul, se mai adauga sare. Intr-un vas de ceramica, pe care l-am uns cu putin ulei am pus amestecul de mamaliga, deasupra am spar oua de prepelita, si am dat vasul la cuptor.
Mie imi plac ouale mai facute, asa ca, fiecare il lasa cat vrea. Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "(un fel de) Balmos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmos