Un cadoul care il puteti face celor dragi (si nu numai) atunci cand sunteti in "pana" de idei.
Ideea cosuletelor e luata de la Simona de pe culinar.ro
pregatire cosulete
am folosit o ciocolata amaruie si una alba
intai am pregatit castronelul cu folie de aluminiu (am pus folie si pe 3 pahare pt a le face fiecaruia cate un cosulet)
apoi am rupt ciocolata amaruie bucatele pe care le-am pus in punga si apoi am introdus punga in apa fiarta pt a topi ciocolata
cand ciocolata s-a topit am taiat varful si am inceput 'ornarea' castronului si paharelor
la fel am procedat si cu cea alba
le-am bagat la frigider si am pregatit bilutele care urmau sa umple cosuletele
pregatire bile branza:
am facut un gris cu lapte un pic vartos, in care am adaugat zaharul si coaja de lamaie si am lasat sa se raceasca.
am amestecat un pic branza, apoi am pus grisul racit (pasta trebuie sa fie consistenta)
am luat cate o visina si am infasurat-o in aceasta pasta dupa care am tavalit bila formata in nuca de cocos
le-am dat la rece (trebuia date la rece o ora,eu le-am lasat mai putin)
intre timp am facut si vreo 2 bilute din biscuiti
pregatire bile biscuiti:
am sfaramat 6 biscuiti peste care am pus o lingurita cacao si o lingurita zahar si am amestecat
separat am topit ~ 25g unt si l-am tunat peste compozitia de biscuiti si am amestecat pana a devenit ca o coca
am luat cate o bucata si am invelit cate o visina cu ea formand alte bile pe care le-am tavalit prin cocos
am umplut cosuletele cu aceste bile
1
cosuletele se pot umplu cu orice doriti: trufe, bomboane de ciocolata, biscuiti, turta dulce, etc