Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Sunt exceptionaleeee!! Nuca prajita si miere intr-un fursec fraged la interior si crocant la exterior.
Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider pentru o ora.
Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua rulouri cu diametrul de aproximativ 4 cm.
Taiem felii late de 1 cm si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru ca isi maresc diametrul.
Nuca tocata o amestecam cu mierea.
Facem in mijlocul fiecarui banut o adancitura (cu degetul sau cu varful unei lingurite) si umplem cu amestecul de nuci tocate si miere.
Le punem la copt la aproximativ 170 grade (cuptorul trebuie preincalzit) pentru 15-20 minute pana se rumenesc foarte, foarte putin.
Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.