Am cumparat o sticluta de 250 ml, cu ulei de masline nemtesc aromat cu lamaie ...scump...ambalat frumos...si am venit acasa dornica sa-l incerc. Ranced!!!! Pesemne pierduse...virginitatea,
Asa ca mi-am spus ca pot face eu ceva mai bun , doar am ulei de masline adus din Grecia!!!
Usturoiul curatat se feliaza subtire.Se pun feliutele pe fundul sticlei sau borcanelului in care vom tine uleiul aromatic.Se presara cu sarea si se lasa cam 10 minute. Apoi intr-un mojar (piulita) se zdrobesc usor restul de condimente, cat sa se crape putin boabele de piper. Se adauga in recipient, se completeaza cu uleiul, se inchide ermetic si se uita pe raftul din camara cam o saptamana.
Foarte recomandat la salate, sosuri sau chiar pentru peste la gratar ori in supe de tip minestrone.
1
dupa gust fiecare poate adauga si alte mirodenii . am citit pe eticheta celui din comert ca ar contine ulei esential de lamaie (1%) -se gaseste in plafar ,natural si ...de ce nu, cred ca ar fi interesant.