Turtite simple

de miremirc in Piine, 26 Feb 2012 | 24935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt rasa sare
  • 1 lgt zahar
  • 6 lg ulei de masline
  • 300 ml lapte caldut (sau apa calduta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite simple:

Maia: amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat. Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa pe care am presarat faina si il impartim in 2. Fiecare parte o facem sul si din el taiem, cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, rondele, pe care le intindem cu mainile si le asezam intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Daca focul e prea mare, riscam sa se arda.

Eu am facut si cateva turtite cu telemea.

Simple, hranitoare si foarte sanatoase. Fiecare le poate servi cum doreste : cu o cana cu lapte, cu miere , cu telemea si castraveti etc.

Trebuie sa le incercati neaparat ! Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi