Turtite sarate a la Geo

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2010 | 4357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230-250 g de unt/margarina
  • 1 ¼ lingurita de sare
  • 4 lingurite de zahar
  • 2 oua
  • 3 ½ de faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 250 ml de lapte proaspat
  • 3 lingurite de ardei iute
  • 3 lingurite de ceapa taiate marunt
  • 3 lingurite de telina(radacina rasa pe razatoarea mica)
  • 1 ou pentru a tapeta turtitele
  • susan pentru a presara pe deasupra
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite sarate a la Geo:

Untul/margarina, sarea si zaharul la temperatura camerei se vor pune in blender si se vor blendui, va rezulta o pasta(crema). In aceasta crema se vor adauga cele doua oua, unul cate unul si dupa fiecare se va amesteca bine, dupa ce este totul bine amestecat se va scoate din blender si se va adauga faina, bicardonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, ceapa, telina si ardeiul iute, precum si laptele se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat.

Se unge tava cu ulei, se pune hartie cerata in tava si se va lua cu o lingura din aluat si se va pune in tava se fac mici formite.

Se va bate bine ultimul ou si se va unge cu ou pe fiecare formita in parte iar deasupra se vor aseza semintele de susan.

Se lasa la cuptor 25-30 de minute. Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite sarate a la Geo" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv turte din malai cu diverse umpluturi, la grill