Turte

de Bucataras Medi in Piine, 19 Feb 2012 | 10067 vizualizari

 

Nu va este dor de mirosul turtelor coapte pe plita de bunica sau de catre mama?Nu vreti sa simtiti din nou acel miros imbietor care sa va aduca cu drag aminte de anii ce au trecut?Ei bine cu aceste minunate turte pot spune ca ne intoarcem in timp ........cel putin asa am simtit eu.

Pentru aceste turte am avut un ajutor sau mai bine spus eu am fost ajutorul....hahaha.Era intr-o sambata,eram la mama si impreuna cu Camelia....o stiti ,este verisoara mea .....am zis, hai sa facem .....si am facut ....si va voi arata ce a iesit........am mancat cu pofta si mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 300 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 3 linguri ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Cernem faina intr-un vas.In mijlocul acesteia adaugam sarea, uleiul si drojdia dizolvata in putina apa. Amestecam toate aceste ingrediente iar apoi adaugam putin cate putin restul de apa, framantand bine pana obtinem un aluat compact. Daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam cateva linguri de faina sau daca este prea tare mai adaugam apa. Framantam bine aluatul, dupa care il lasam la dospit circa o ora la loc calduros, acoperind vasul cu un prosop. Aluatul rezultat trebuie sa fie unul pufos.

Impartim aluatul in bucati nu prea mari  pe care le aplatizam pe masa presarata cu faina. Intindem cu ajutorul sucitorului sau chiar cu mana aluatul (nu foarte subtire,din contra-ceva mai gros) astfel incat, pe cat posibil, sa le dam forma rotunda. Coacem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon grill pe aragaz si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.

Trebuie spus ca focul nu trebuie sa fie  prea iute, deoarece  turtele se vor arde la suprafata iar miezul va ramane crud. Este de preferat ca turtele sa se coaca la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

19.02.2012, 21:28

bune bune

horia 1

20.02.2012, 00:28

ce mai imi placeau!
felicitari pentru postare si prezentare!

Aurelia 07_07 1

26.02.2012, 20:45

Draga mea imi aduci aminta de copilarie.La bunica mea mincam asa o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde