Turta dulce - Gingerbread

de Corinuta in Dulciuri, 3 Dec 2012 | 4493 vizualizari

 

Cea mai buna si mai aromata turta dulce, parol! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina de secara
  • 200 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 cana zahar pudra
  • 2,5 linguri zeama de lamaie
  • coloranti alimentari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce - Gingerbread:

Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sarea, praful de copt si mirodeniile. 

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. 

Se toarna peste faina si se amesteca bine. Se da aluatul la frigider 30 de minute.

Pe masa infainata se intinde o foaie din aluat groasa de aproximativ jumatate de centimetru.

Se decupeaza cu forma bucatile de turta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 

Se coace in cuptorul preincalzit 10-15 minute. Se lasa la racit.

Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si colorantul. Se glazureaza dupa imaginatie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce - Gingerbread" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie