Turta dulce

de T I M E A in Dulciuri, 21 Dec 2012 | 8392 vizualizari

 

Nu puteam intampina Craciunul fara turta dulce. Anul trecut a fost prima mea experienta cu turta dulce si am promis ca o sa fac in fiecare an chiar daca asta inseamna sa imi dedic aproape o zi intreaga. Sunt foarte incantata de padurea mea de braduti din turta dulce :)

 

INGREDIENTE

  • 100 gr miere
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura de lapte
  • 1 ou
  • un varf cutit sare
  • o lingurita si jumatate mix de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir – toate macinate)
  • 400 gr faina
  • Pt ornat:
  • zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mixam untul cu mierea si zaharul pudra. Adaugam sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte, mixul de condimente si oul batut. Omogenizam toate acestea apoi adaugam treptat faina.

Framantam pe masa de lucru pana incorporam toata faina.
Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte.

Inainte de a intinde aluatul lasam sa revina la temperatura camerei.

Tapetam masa de lucru cu faina si presaram faina si deasupra aluatului care urmeaza a fi intins. Intindem cu grija pentru ca este lipicios.

Decupam formele dorite si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 8-10 minute.

Bradutii mari i-am decupat cu un cutit.

Dupa ce s-au racit trecem la ornat.
Amestecam cateva linguri de zahar pudra cu cateva picaturi de zeama de lamaie si amestecam bine. (repetam aceasta actiune de mai multe ori; nu facem o cantitate mare de glazura pentru ca se intareste). Glazura trebuie sa fie usor lichida numai buna de uns.

Dupa ce ungem formele cu glazura presaram pe ele bombonele colorate.

Turta dulce o pastram in cutie metalica. Sunt mai bune dupa cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

T I M E A 1

22.12.2012, 11:30

Mihaela11 multumesc frumos , la fel va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou cu multa sanatate!

Ubulika 1

23.12.2012, 22:40

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ciocolata